NEMA ČEKANJA DA TIJESTO NARASTE: BRZE KIFLICE ZA 30 MINUTA BEZ MARGARINA, JAJA I MLIJEKA

Možete da ih filujete raznim džemovima, kremovima ili da ih ostavite prazne.

Sastojci:

500g Brašna

20g Kvasca

250ml tople Vode

50 ml Ulja

1 kačičica soli

1 kačičica šećera

susam

posni majonez (za premazivanje (ili istopite margarin-maslac)

Priprema:

Odmah ukuljučte renu na 200C da se grije.

U veću činiju izdrobite kvasac, dodajte kašičicu šećera i brašna, 250 ml tople vode, 50 ml ulja, promiješajte. Postepeno dodajte 500 g brašna i so. Sve sastojke sjedinite i umijestite glatko testo. Sve se radi odmah, ni kvasac, ni tijesto ne ostavlajte da raste. Od tijesta razvucite krug debljine 2-3 mm i isijecite na 16 dijelova.

Kiflice možete da pravite slatke i slane. Možete da ih punite džemom, kremovima ili da ostative prazne.

Trouglove urolajte u kiflice. Slane kiflice premažite sa posnim majonezom ili istopljenim margarinom (maslacem ili jajetom, ako ne postite) i pospite susam po njima. Pecite na 190C dok ne porumene, oko 20 minuta

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *