BAJADERA – RECEPT BEZ SUMNJE

Bajadera je bez sumnje jedna od naših najpoznatijih slastica koju vole gotovo svi. Najpoznatija je njezina kupovna varijanta, no postoji i prava domaća koja je po meni daleko bolja, te se s punim pravom može nazvati jednim od najboljih stolnih kolačića koji je savršen za najrazličitije prigode.

Ova domaća bajadera pravi se prema provjerenom receptu po kojem je radim već godinama. Sve je brzo i jednostavno, pa je za cijeli postupak izrade potrebno samo 25 minuta – naravno, ne računajući hlađenje. Smjesu na bazi mljevenih keksa i oraha pravila sam s vodom i margarinom. Može se koristiti i mlijeko i maslac, no ovako napravljena bajadera ima dulji rok trajanja, a odgovarat će i onima kojima je bitno da kolači budu posni.

Savršena bajadera za savršeno uživanje
Također nisam pretjerivala niti s količinom šećera. Mnogi drugi recepti upravo ovdje pretjeruju i to bez prave potrebe jer velik dio slatkoće dolazi i od čokolade koja se stavlja u polovicu smjese, a tu je i čokoladna glazura. S količinama navedenim u ovom receptu bajadere će biti točno onakve kakve trebaju biti, te ćete im se moći potpuno prepustiti.

Napravljena na ovaj način bajadera je predivnog punog okusa i savršenog omjera sočnosti i mekoće. Potrebno ih je dobro ohladiti u frižideru kako bi se lijepo stisnule da ih možemo što pravilnije narezati, no prilikom jela posve su mekane i jednostavno se tope u ustima. Savršen kolačić za savršeno uživanje.

Sve detalje kako napraviti ove domaće bajadere pogledajte u novom videu:

Ako tražite još ideja za fine kolačiće probajte i ove recepte: božanstveno ukusna lješnjak gnijezda, jednostavne kokos kiflice, neodoljive čokoladne raspucance, kao i odlične rum kuglice bez pečenja. Playlistu sa sitnim kolačima na našem YouTube kanalu možete pogledati OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *