Nakon što sam trojke rodila, ostavio nas je uz rečenicu “Shvatio sam da nisam spreman”. Plakala sam danima, mama me je tješila spominjući moje novorođene kćerke.

Nakon što sam rodila trojke, ostavio nas je sa citatom: „Shvatila sam da nisam spremna“. Plakala sam danima, a majka me je tješila i spominjala moju tek rođenu kćer. Polako, uz pomoć svoje porodice, oporavljala sam se od emocija rađanja i razdvajanja. Kako su djevojčice rasle, često su pitale za svog oca. Nije im bilo lako i rekao sam im “vratiće se sa poklonima”. Šta da im kažem? Još su veoma mladi. Propustio je mnogo njihovih života. Polako su počeli da shvataju da ih lažem. Kada su imali deset godina, rekao sam im istinu. Nikada me više nisu pitali za mog oca. Pojavio se na vratima samo jednom i činilo se da to želi. Upravo tada su tri osobe došla na vrata i zamolila me da zatvorim vrata. Nasmejao sam se i slušao ih. Izvini dušo, ali naučili su da žive bez tebe.

BONUS RECEPT: ODUŠEVLJAVA KOLIKO JE MEKANO, UKUSNO I JEDNOSTAVNO – PECIVO BEZ KONKURENCIJE!

Pecivo koje zaista nema konkurenciju! Mekano, jednostavno i neodoljivo ukusno!
Potrebno:
Tijesto:
850 g brašna
2 kašičice soli
kocka svježeg kvasca
100 ml ulja

pola litre mlijeka
kašičica šećera
Za premazivanje:
2 kom jaja
125 g maslaca

susam i jaje
Postupak:
Izmiješajte izmrvljeni kvasac sa šećerom, kašikom brašna i mlakim mlijekom pa ostavite neka 5 min nadolazi. Posolite brašno, dodajte ulje i kvasac pa umijesite tijesto sa mlakim mlijekom.
Podijelite na 4 dijela i oblikujte kuglice. Prekrijte pamučnom krpom i ostavite da se diže na toplom mjestu.
Umutite jaja i maslac, premijesite loptice i razvaljajte na pobrašnjenoj površini pa ih premažite ovom mješavinom, urolajte u savijaču i prebacite na lim sa pek papirom.
Pravite cik-cak rezove nožem i ostavite na 20 min. Premažite umućenim jajetom, pospite susamom i pecite oko 20 min na 180 stepeni u zagrijanoj rerni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *