Mekani punjeni hleb koji će vam se svideti! Tako se lako prave, peku se u tiganju i nestanu za tren!

Ako želite da napravite brzo i ukusno jelo koje će vas i oduševiti i zasititi, ili imate goste i želite da im poklonite nešto fino, a niste još ništa počeli da pravite, ove lepinje će oduševiti vas i vaše goste ! Lako se pripremaju i zahtevaju vrlo malo vremena. Veoma mekani, sočni i puni sira, odlični su i kao prilog mesu.

SASTOJCI

250 g jogurta 5 g sode bikarbone 1 jaje 5g soli 30ml ulja 400 g brašna punjenje: 250 g rendanog sira (gauda) 150 g feta sira 1 jaje

PRIPREMA

Pomiješajte jogurt i sodu u činiji, pokrijte krpom i ostavite da odstoji 15 minuta. Dodajte 1 jaje, 5 g soli, 30 ml ulja i 400 g brašna. Dobro promešati, pokriti krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta. Zatim ponovo zamesiti testo, oblikovati loptice (veličine čufti), pokriti krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta. Pomiješajte 250 g rendanog sira, 150 g feta sira i 1 jaje. Uzmite lopticu i razvaljajte je na 1 cm debljine, u sredinu dodajte fil od sira i spojite ivice tako da možete ponovo oblikovati lopticu da fil ne izlazi, pa ponovo razvaljajte testo u 1 cm bun. Hleb je spreman za stavljanje u tepsiju. Pecite na srednje laganoj vatri dok kiflice ne porumene sa obe strane, a zatim svaku lepinju premažite puterom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *