Tvrdokorne mrlje: Kako ukloniti kamenac sa WC šolje

Prljava toaleta nikada nije nešto što želimo da vidimo u svom kupatilu, ali ako se ne čisti redovno i temeljno, verovatno će se vremenom razviti tvrdokorne mrlje na unutrašnjosti toaleta, a to nije lep prizor. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih načina da ih odmah uklonite, a mi otkrivamo tri najlakša

Muče li vas tvrdokorne mrlje od kamenca na vašim slavinama? Ovo je najlakši način da ih se riješite

Najbolji i najjeftiniji način da uklonite kamenac iz vašeg tuša
Očistite masnoću i kamenac: uz pomoć pet domaćih sastojaka, vaš dom će ponovo izgledati sjajno

Ako je vaš toalet u lošem stanju i mrlje su spolja, morat ćete se više potruditi da ga sredite. Umjesto da kupujete razne skupe proizvode za uklanjanje kamenca i ubijanje bakterija, možete izribati vanjsku školjku najjeftinijom dostupnom pastom za zube. Da, da, dobro ste pročitali.

Dugačkom četkom nanesite pastu na sva zaprljana mjesta i pustite da pasta izgrize tvrdokorne mrlje. Nakon dva sata možete isprati WC školjku pomoću glave za tuširanje i četke ili jednostavno obrišite vlažnom krpom kako biste uklonili preostalu pastu.

Je li vam odvod začepljen? Evo kako da se brzo i efikasno rešite ovog neprijatnog problema

Znate li koliko često perete četku za kosu?
Postoji još jedan neverovatan sastojak u svačijoj kuhinji koji vam može pomoći da očistite toalet – sirće. Bijelo sirće je odličan saveznik u borbi protiv kamenca, a u kombinaciji sa sodom bikarbonom postaje moćno sredstvo za čišćenje i odčepljivanje vaših odvoda.

U činiji pomešajte pola šolje sode bikarbone, 10 do 15 kapi limuna i šolju belog sirćeta. Nemojte se uplašiti kada smjesa počne mjehurići. Sipajte u toalet, ostavite da djeluje nekoliko minuta, a zatim očistite toalet četkom za čišćenje. Soda bikarbona i sirće mogu ukloniti tvrdokorne mrlje, a limun može pružiti ugodan, svjež miris.

Koristite oprezno

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *