Ovo pijem cijelu sezonu i nikada se ne debljam

Ovaj napitak predstavlja savršen dodatak zdravom načinu prehrane. Sastoji se od nekoliko osnovnih, ali izuzetno korisnih sastojaka koji zajedno stvaraju ukusan i hranjiv napitak. Glavni sastojci uključuju svježe krastavce, đumbir, limun, vodu, nanu i sodu bikarbonu.

Priprema ovog napitka započinje s pripremom osvježavajuće i osnovne tekućine – hladne vode, koja se zatim kombinira s sodom bikarbonom. Nakon toga, krastavci se temeljito operu u ovoj otopini, osiguravajući da su potpuno očišćeni od bilo kakvih nečistoća. Zatim se krastavci narežu na manje komadiće i zajedno s oguljenim i narezanim đumbirom stavljaju u blender.

Oglasi – advertisement
Dodaje se svježe iscijeđeni sok od limuna, koji ne samo da pruža osvježavajući okus, već je i bogat vitaminom C. Nakon toga, dodaje se dovoljno hladne vode da prekrije sastojke, stvarajući bogat i ukusan temelj za napitak.

Dodavanje svježe ili sušene mente daje dodatnu aromu i osvježenje, a istovremeno može pomoći u smanjenju apetita. Kada su svi sastojci u blenderu, miješaju se do glatke konzistencije, a zatim se sadržaj procijedi kroz sito kako bi se uklonili eventualni krupni dijelovi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *