VEČERA ZA 15 MINUTA…Ovaj recept za krompir vam neće nikada dosaditi

Pripremite ugodan i aromatičan ručak s ovim kremastim jelom od krumpira i špinata koje je jednostavno za napraviti. Koristeći osnovne sastojke kao što su krumpir, špinat i mozzarella sir, ovaj je recept idealan za utaživanje gladi i ugađanje voljenima.

Sastojci:

Jedan kilogram krumpira
Voda
Kako biste poboljšali okus, dodajte sol prema osobnoj želji zajedno s 3 režnja češnjaka, 40 g maslaca, 1 mrkvom, 30 g brašna, 500 ml mlijeka, malo sušenog mljevenog muškatnog oraščića, 200 g špinata, malo povrća ulja i 150g tvrdog sira mozzarella.
upute:

Za početak ogulite krumpir i narežite ga na tanke kolutove. Stavite kriške u tavu i pazite da su potpuno prekrivene vodom.
Prokuhajte i obilno začinite solju kako vam odgovara. Nastavite kuhati dok ne postignete željenu mekoću, zatim ocijedite i ostavite sa strane.
Počnite s pripremom češnjaka i mrkve. Uzmite režnjeve češnjaka i narežite ih na manje komade. Zatim ogulite mrkvu i pomoću ribeža je sitno narežite.
Za pripremu umaka, počnite topljenjem maslaca u loncu postavljenom na srednju vatru. Zatim umiješajte nasjeckani češnjak i naribanu mrkvu, kuhajte ih dok ne postanu aromatični i dok mrkva ne postane mekana.

Da biste napravili roux, umiješajte brašno u smjesu i kuhajte je kratko 1-2 minute. Neprekidno miješajući postupno ulijevajući mlijeko kako biste osigurali glatku konzistenciju bez grudica.
Kuhanjem umak zgusnite, a zatim dodajte sol i suhi mljeveni muškatni oraščić po ukusu. Što se špinata tiče, napravite potrebne pripreme.
Započnite zagrijavanjem male količine biljnog ulja u tavi postavljenoj na srednju temperaturu. Nastavite sa dodavanjem špinata i kuhajte dok ne uvene. Ako želite, možete poboljšati okus dodavanjem prstohvata soli.
Za početak pripreme peciva, zagrijte pećnicu na 180°C (355°F). Namastite posudu za pečenje i rasporedite polovicu narezanog krumpira u ravnomjernom sloju.
Započnite slaganjem polovice dinstanog špinata na krumpire, pazeći da se ravnomjerno rasporede. Nakon toga izlijte polovicu umaka na sloj špinata.
Preostale krumpire, špinat i umak poslažite na isti način kao i prije. Naribajte mozzarella sir i ravnomjerno ga rasporedite po gornjem sloju.
Pećnice:
Posudu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i ostavite da se peče otprilike 30 minuta ili dok vrh ne dobije zlatnu boju i ne porumeni.
Poslužiti:
Ostavite da se kratko ohladi prije konzumacije. Sa zadovoljstvom ga kušajte dok je još topao.

Evo nekoliko preporuka za posluživanje:

Za zadovoljavajući obrok uživajte u ovoj ukusnoj piti od krumpira i špinata kao glavnom jelu, popraćenom osvježavajućom salatom kao prilogom. Kako biste stvorili dobro zaokruženo blagovaonsko iskustvo, nadopunite ga piletinom ili ribom na žaru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *