Jednostavno ne postoji ništa što se može usporediti s izuzetnim užitkom sira. Stoji sam, bez premca u svojoj neusporedivoj ukusnosti.

SASTOJCI

Za izradu tijesta trebat će vam 500 grama brašna i otprilike jedna šalica vode.

Pomiješajte jednu žlicu ulja s jednom žličicom soli.

U ovom receptu biće vam potrebno 400 grama mladog sira i 100 grama mlinca.

Ukupno su tri jaja.

Za pripremu ovog recepta trebat će vam 100 grama maslaca i 100 mililitara ulja.

PRIPREMA:

Pomiješajte brašno, sol, ulje i vodu. Umijesite tijesto dok ne postane glatko i ostavite ga da odstoji 30 minuta. Razvaljajte tijesto dok ne postane tanko, a zatim ga podijelite na pola. Preko tijesta pokapajte mješavinu otopljenog maslaca i ulja.

Pomiješajte jaja, mlijeko, sir i sol, pa smjesu stavite u rezance. Nastavite sa zamotavanjem i stavite u pleh koji ste namastili. Za pojačanje okusa dodajte malo maslaca i ulja, pa pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 45 minuta.

BONUS
Prepustite se divnom užitku dodatne porcije kremastog sladoleda od čokolade.
Recept koji sam osmislio za dodatne kocke čokoladnog leda sličan je jednom od mojih prethodnih recepata, ali s nekim malim dodacima koji ga čine još divnijim – sada je sočniji, kremastiji i ukusniji nego ikad prije!

Sastojci
Za izradu biskvita pomiješajte 5 jaja, 5 žlica šećera, 5 žlica brašna, 3 žlice kakaa, 2 žlice ulja i malo praška za pecivo. Za preliveni biskvit pomiješajte 2,5 dl vode, 250 g šećera i 3 žlice čokolade u prahu. Za nadjev zagrijte 7 dl mlijeka i dodajte 7 žlica šećera, 7 žlica brašna, 250 g maslaca, komadić vanilin šećera i 1 dl slatkog vrhnja za šlag. Na kraju umiješajte 200 g tamne čokolade. Dodatno otopiti 100 g tamne čokolade sa 2 žlice ulja. Jeste li zainteresirani za postizanje zdravijeg stasa? Istražite učinkovite proizvode dizajnirane za pomoć pri mršavljenju.
Priprema

Započnite s pripremom preljeva: smjesu vode i šećera zakuhajte i ostavite da lagano kuha otprilike 10 minuta. Zatim dodajte čokoladu u prahu i nastavite miješati dok se potpuno ne otopi. Na kraju smjesu ostavite sa strane da se ohladi.Za izradu biskvita, počnite tako da odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg, zatim umiješati šećer i nastaviti mutiti dok se šećer ne otopi. Postupno dodavati žumanjke i ulje miksajući na najmanjoj brzini. Pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa lagano na najmanjoj brzini umiješajte u smjesu.
Pleh veličine 25×35 cm obložite papirom za pečenje i u njega izlijte smjesu. Peći na 180 C dok se ne odvoji od stijenki tepsije što znači da je potpuno pečeno.

Na topli biskvit nakapajte preljev koji ste pustili da se ohladi.Brašno pomiješajte s 2 dl mlijeka, a preostalo mlijeko i šećer zagrijte do vrenja. U kipuće mlijeko postupno ulijevati smjesu od brašna uz stalno miješanje. Nastavite miješati dok se smjesa ne zgusne pa ostavite da se ohladi uz povremeno miješanje da se ne stvori korica. U posebnoj zdjeli umutiti slatko vrhnje i ostaviti sa strane. Istucite maslac i postupno dodajte 1 žlicu mješavine brašna dok se ne potroši. Na kraju lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Od bijele kreme odvojiti 4-5 žlica i ravnomjerno rasporediti po ohlađenom biskvitu. Na pari otopite 200 grama tamne čokolade, zatim je umiješajte u bijelu kremu, tako da dobijete temeljitu i dobro izmiješanu smjesu.Pomiješajte 100 g čokolade i 2 žlice ulja te ih zajedno otopite dok ne postane glatko. Nakon što se kolač ohladi, prelijte ga otopljenom čokoladnom smjesom po vrhu. Tortu stavite u hladnjak da se čokolada stegne..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *