Čuveni kolač sa puterom koji izluđuje ceo svet topi se u ustima! Recept za 10 minuta

Poznat diljem svijeta, ovaj preslatki kolač s maslacem osvojio je srca mnogih svojim dekadentno bogatim okusom i božanstvenom teksturom koja se bez napora otapa na nepcu. Bezvremenski užitak prikladan za svaki događaj ili proslavu, a najveća prednost je brza priprema od samo 10 minuta.
Krenite na kulinarsko putovanje slijedeći ovaj jednostavan recept i pripremite se zapanjiti sve ukusnom tortom koja će ostaviti neizbrisiv dojam.

Ukupno vrijeme potrebno za ovaj recept je otprilike 55-60 minuta, od čega je 10 minuta predviđeno za pripremu i 45-50 minuta za kuhanje.

POTREBNI SASTOJCI:
Za ovaj recept trebat će vam 250 grama višenamjenskog brašna, 200 grama šećera, 200 grama omekšalog neslanog maslaca, 3 jaja od po 80 grama, 1,5 žličica asencije vanilije i 1 1/4 žličice praška za pecivo od 7 grama. .

KAKO SE PRIPREMA KOLAČ SA PUTEROM?
Za početak pripremite pećnicu za pečenje tako da je prethodno zagrijete na temperaturu od 180°C. Zatim uzmite kalup za tortu promjera cca 20 cm i dobro ga namastite. Dodatno obložite kalup papirom za pečenje kako biste kolač lakše izvadili kada bude pečen.

U velikoj zdjeli miksera umutite omekšali maslac i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pahuljasta. Ovaj proces obično traje oko 3-5 minuta.

Umiješajte jaja i vaniliju: Postupno dodajte jaja, pazeći da ih dobro umutite nakon svakog dodavanja. Umiješajte esenciju vanilije.

Započnite prosijavanjem suhih sastojaka, što uključuje prosijavanje višenamjenskog brašna i praška za pecivo u zasebnoj posudi. Kada je to gotovo, pomiješajte mokre i suhe sastojke.
Postupno pomiješajte suhe sastojke sa smjesom maslaca, pazeći da se dobro izmiješaju. Pazite da ne premiješate.

Smjesu pažljivo premjestite u kalup za tortu, pazeći da ispuni pripremljeni kalup za tortu i špatulom zagladite gornju površinu.

Pećnice:
Ostavite kolač da se peče u pećnici koja je prethodno zagrijana 45-50 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe bez tijesta. Nakon što izvadite kolač iz pećnice, ostavite ga da odstoji u kalupu 10 minuta prije nego što ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

Poslužiti:
Nakon što ostavite da se ohladi, nastavite s rezanjem i uživanjem u ukusnom kolaču s maslacem. Ova divna poslastica savršeno se slaže sa šalicom čaja ili kave koja se diže.

Evo nekoliko divnih načina za uživanje u kolaču s maslacem: pospite ga laganim slojem šećera u prahu ili ga prelijte malom šlagom. Za dodatni užitak, uparite ga sa slatkim svježim bobičastim voćem ili izdašnom kuglicom baršunastog sladoleda od vanilije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *