Pojava hladnog i toplog znoja je pojava koja može izazvati zabrinutost o svom utjecaju na zdravlje.

Pojava hladnog i toplog znoja je pojava koja može izazvati zabrinutost o svom utjecaju na zdravlje.

Utvrđivanje uzročnih čimbenika koji stoje iza ovih vrsta znojenja i procjena njihove relativne opasnosti od ključne je važnosti.
Autor prijave je neidentificirana osoba.

Kada osoba doživi kombinaciju hladnog znoja i vrućice, neophodno je odmah potražiti liječnički savjet.

Stručnjaci su identificirali dva moguća tumačenja znojenja: ono može ukazivati ​​ili na opijenost ili na unutarnje pregrijavanje.

Znoj u prvom scenariju ima tendenciju da bude hladan, dok je u drugom scenariju topliji, a važno je napomenuti da nijednu od ovih manifestacija ne treba shvatiti olako.

Liječnici upozoravaju da kada je znoj hladan, ključno je voditi računa o stanju pluća jer to može ukazivati ​​na upalu ili pogoršanje već postojeće kronične bolesti. U takvim slučajevima nužno je što prije izmjeriti tjelesnu temperaturu, a ako je povišena potražiti savjet liječnika. To služi kao nepovoljna indikacija, signalizirajući da se tijelo aktivno bori s bolešću.

Vrijedno je spomenuti da pretjerano znojenje, točnije hladan znoj, može biti znak hiperhidroze, što znači da je virus napao vaše tijelo i da se vaš imunološki sustav aktivno bori protiv njega. U takvim slučajevima, traženje liječničkog savjeta postaje ključno jer zdravstveni djelatnik može dati smjernice o potrebnim sljedećim koracima.

Osim što je simptom drugih bolesti, pretjerano znojenje može biti i pokazatelj složenijih bolesti.

liječnici upozoravaju da pretjerano znojenje nije samo stanje, već često proizlazi i iz problema unutar endokrinog sustava. Dok se pojedinci često obraćaju kardiolozima zbog prisutnosti tahikardije, temeljni problem prvenstveno je povezan s endokrinim sustavom.

BONUS

Kardiolog je došao do revolucionarnog otkrića koje može smanjiti rizik od srčanog udara za 80 posto. Provođenjem četiri jednostavne promjene pojedinci mogu značajno produljiti svoj životni vijek.

Čak i osobe koje trenutno uzimaju lijekove za visoki krvni tlak ili kolesterol trebale bi slijediti ove preporuke. 6. srpnja 2024. Vrijeme čitanja: manje od 1 min.

Provođenje određenih modifikacija načina života tijekom četrdesetih i pedesetih ima potencijal za smanjenje vjerojatnosti doživljavanja srčanog udara

Imate li problema s izbočinom na nozi? Ovo revolucionarno rješenje uklanja masu unutar tjedan dana, a sve to bez potrebe za invazivnim zahvatima!
Sposobnost manipuliranja i zapovijedanja kostima.

U svojoj ulozi direktora kardiovaskularnog epidemiološkog programa na cijenjenoj Harvard T. H. Chan School of Public Health, profesor Eric Rimm uspješno je odredio četiri nekomplicirane prilagodbe životnog stila koje pojedinci u svojim četrdesetima i pedesetima mogu provesti, što je rezultiralo u značajnom smanjenju za dvije trećine u njihovim izgledima da dožive srčani udar.

Čak i pojedinci koji trenutno uzimaju lijekove za visoki krvni tlak ili kolesterol mogu imati koristi od ovih preporuka, budući da imaju potencijal uvelike smanjiti vjerojatnost ozbiljnih zdravstvenih komplikacija.

Prema profesoru, usvajanje zdravog načina života može učinkovito smanjiti šanse za srčani udar. To se može postići kroz osnovne prakse kao što su održavanje optimalne tjelesne težine, bavljenje redovitom tjelesnom aktivnošću, prestanak pušenja i pridržavanje hranjive dijete. Osim toga, pojedinci koji konzumiraju alkohol također mogu minimizirati unos kao dio svoje predanosti zdravom načinu života

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *