Jeste li znali da komarci mogu odabrati jedinke kao mete na temelju odjeće koju odluče nositi?

Iznenađujuće, doista postoji veza između vašeg izbora odjeće i onih dosadnih uboda komaraca, kako nas prosvjetljuje Lifesavvy. Međutim, to možda neće biti veza koju ste u početku očekivali.

Odjeća, sama po sebi, ne privlači komarce. Umjesto toga, boja odjeće je ta koja zaokuplja njihov interes. Iako boja nije jedini čimbenik koji ih može privući, komarci su je jako svjesni i mami ih njezina prisutnost.

U slučaju da vas povuče vodena struja, važno je uzeti u obzir sljedeće savjete jer bi vam to potencijalno moglo spasiti život.

Otkrijte ultimativno domaće rješenje za hranjenje vaših sobnih biljaka – pažljivo osmišljen recept koji jamči opskrbu esencijalnim hranjivim tvarima od korijena do cvjetova, dajući izvanredne rezultate u samo jednom tjednu.

Dok vrebaju, komarci lakše uočavaju jedinke u tamnim bojama kao što su crna, tamnocrvena i tamnoplava, jer se ističu u pozadini. Ipak, vjerojatnost da vas ugrize ne određuje samo boja vaše odjeće.

Toplina koju emitiramo i izdahnuti dah dodatni su čimbenici koji privlače komarce. Vaša tjelesna temperatura, krvna grupa i konzumacija alkohola bitne su odrednice u odabiru obroka.

Kako biste smanjili svoju privlačnost ovim dosadnim kukcima, odlučite se za svjetlije nijanse poput bijele, pastelnih ili neutralnih tonova.

BONUS
Svake godine, bez greške, oslanjam se na ovaj recept: paprike punjene kupusom. Osim toga, imam i zbirku recepata posvećenih kolačima i kolačima.

Sastojci
Za pripremu paprika – babure potrebno vam je 3 kg paprike, 6 dl 9% octa i 18 dl vode.

Za pripremu ovog jela trebat će vam otprilike jedna i pol žlica soli, jedna i pol žlica šećera, mala žličica vinskog octa i oko 6-7 kg kupusa.

Priprema
Za početak očistite kupus i pospite ga malo soli i ostavite da odstoji. Paprike operite i izvadite im sjemenke. Nastavite cijeđenjem kupusa, šaku po šaku, kako biste uklonili višak tekućine i pokrenuli proces kiseljenja. Paprike dobro nadjenuti smjesom od kupusa. Paprike stavite u staklenke. Napravite otopinu kombiniranjem octa, vode, soli, šećera i vinove loze, pazeći da se svi sastojci potpuno otope. Upotrijebite prešu za zimu (po mogućnosti malu, plastičnu) ili štapiće kako biste čvrsto pritisnuli paprike kako ne bi isplivale. Na kraju otopinom prelijte paprike i lagano poklopite staklenke.
Ako je potrebno, sljedeći dan se može dodati još otopine, staklenke dobro zatvoriti i nastaviti sa skladištenjem.

Servirati
Ukoliko se prethodno ne konzumira, ovaj način pripreme paprike ima rok trajanja od dvije godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *