Pečene paprike punjene sirom i vrhnjem brz su i jednostavan ručak. Ove paprike možete uživati ​​tople ili ohlađene, uz jogurt ili svježu sezonsku salatu.

Pečene paprike punjene sirom i vrhnjem brz su i jednostavan ručak. Ove paprike možete uživati ​​tople ili ohlađene, uz jogurt ili svježu sezonsku salatu.

Tijekom sparnih ljetnih dana kuhanje je posljednja stvar o kojoj domaćica razmišlja. Upravo zbog toga su jednostavni recepti na bazi povrća takav blagoslov; mogu se brzo pripremiti i eliminiraju potrebu zadržavanja uz štednjak.

Paprike su trenutno u sezoni i odlično se slažu s mliječnim proizvodima, a istovremeno su nježne za želudac. Za lagani, ukusni i brzi obrok koji će oduševiti vaše ukućane razmislite o pripremi pečenih paprika punjenih vrhnjem i sirom.

Sastojci:
300 grama sira, 8 paprika, čaša kiselog vrhnja, 2 jaja, 2 paradajza, sol, biber, malo ulja i peršin za ukras (po želji).

priprema:
Paprike očistite, skinite peteljku i uklonite sjemenke prije nego što ih prerežete na pola. Stavite ih u podmazan pleh ili vatrostalnu posudu.

U zdjeli umutite jaja, a zatim umiješajte vrhnje, sir, sol i papar, temeljito miješajući dok smjesa ne postane glatka. Ovom smjesom punite paprike.

Počnite tako da operete rajčicu i narežete je na kolutove; zatim te kolutove stavite na vrh paprika. Posudu lagano poprskati uljem prije nego je stavite u pećnicu na 180 stupnjeva da se peče. Po želji jelo ukrasite nasjeckanim peršinovim listom.

Uz jogurt ili salatu od sezonskih namirnica.

BONUS

DOŽIVITE VACHU OD JABUKA NA NAČIN KAKAV SE NIKADA Niste SUSRELI! OVO MORATE IMATI!

Sastojci
1 pakiranje instant rezanaca, 6 jabuka (oguljenih i naribanih), 200 g otopljenog maslaca, 100 g mljevenih oraha, 4 žlice šećera (dodati više za dodatnu slast), 4 žlice krušnih mrvica, 1 žlica cimeta i grožđica okusiti.

Agda
700 grama šećera, 1 litar vode i sok od pola limuna.

Priprema
Rezance izvadite iz hladnjaka najmanje tri sata prije kuhanja (ja ih obično izvadim ujutro i pripremim popodne). Zatim otopite maslac.
Jabuke naribajte i ogulite pa ih stavite u tavu da se pirjaju nekoliko minuta. Umiješajte šećer i cimet i pustite da se smjesa kuha dok jabuke ne omekšaju i dok im se boja ne promijeni.
Kad su kuhane, ocijedite sok i umiješajte orahe, krušne mrvice i po želji grožđice, pa dobro promiješajte. Odaberite posudu po želji (ja se obično odlučujem za pravokutnu jer mi pojednostavljuje rezanje).
Slagati 4-5 jufki jednu na drugu, pazeći da svaka bude premazana maslacem. Zatim posipajte smjesu kao što je prikazano na slici i savijte jufku kao rolat. Narežite ih na manje komade, stavite u tepsiju i premažite maslacem.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C (385 F) i stavite jabuke unutra da se peku otprilike 15 minuta. Nakon toga smanjite temperaturu na 150 stupnjeva (300 F) i nastavite peći još 15 minuta ili dok se jabuke ne pomjere kad pomaknete posudu. U međuvremenu zakuhajte šećer i vodu. Ostanite angažirani jer je proces u potpunosti u vašim rukama. Ako vam agda odgovara, onda će vam se nedvojbeno svidjeti i jabukovača. Limun dodajem samo nakratko 1-2 minute da udahne svoju aromu prije nego što ga odmah izvadim. Na kraju stavljam kacigu i testiram agdu; ako se postupno otpušta iz kacige, to znači da je spreman.
Ostavite ga na sobnoj temperaturi preko noći i prezentirajte ga sljedeći dan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *