Meso je posipao sodom bikarbonom pre kuvanja: OD KADA MI JE POKAZAO, JA TO JEDINO RADIM!

Očito je da je optimalno meso meko i ukusno. Ovdje predstavljamo koristan savjet koji će brzo i po niskoj cijeni dati impresivne rezultate.

Bez obzira na to koju vrstu mesa odlučimo pripremiti, bilo da se radi o pilećim batacima ili junećim odrezacima, svakako nam je cilj da naše jelo bude mekano i ukusno.

Priprema bifteka tema je koja izaziva različita mišljenja, čak i među renomiranim svjetskim kuharima. Iako ste možda upoznati s brojnim tehnikama, danas ćemo istražiti jednu od najjednostavnijih, ali vrlo učinkovitih metoda.

Da bismo to postigli, jednostavno nam je potrebna obična soda bikarbona, koja se može koristiti za stvaranje marinade. Uranjanjem mesa u mješavinu sode bikarbone i vode, površinski pH mesa se podiže, što rezultira mrvičastom teksturom kada se kuha u tavi.

Cooksillustrated.com također je proveo eksperiment kako bi odgovorio na pitanje o kojem su mnogi od nas vjerojatno razmišljali nakon čitanja uvodnih redaka članka: “Koliko dugo trebate pustiti meso da se marinira?

Istraživači su otkrili da je mariniranje mesa u sodi bikarboni 20 minuta dalo rezultate koji se ne razlikuju od onih 45-minutne marinade. To je zato što se kisela reakcija koja se događa na površini mesa odvija brzo, zbog čega je produljeno mariniranje nepotrebno.

Sve što je potrebno je soda bikarbona, sastojak koji je obično dostupan u svakoj kuhinji. Važno je napomenuti da namakanje mesa u vodi pomiješanoj sa sodom bikarbonom podiže razinu površinskog pH, što rezultira mekšom teksturom tijekom pripreme.

Pomiješajte vodu, žličicu sode bikarbone i malu količinu soli u posudi, pa ostavite meso da se marinira u ovoj smjesi 20 minuta, najbolje u hladnjaku.

Marinada od sode bikarbone počinje djelovati za samo 20 minuta. Ovo rješenje može se primijeniti na gotovo sve vrste mesa, osim ribe, a način na koji ćemo meso naknadno pripremati nije bitan.

Osim toga, meso uopće ne upija okus sode bikarbone jer nema snagu da nadglasa mirise drugih začina.

Ova marinada od sode bikarbone može se koristiti za razne vrste mesa, osim ribe, bilo da se radi o kuhanom, pečenom ili pečenom na roštilju. Zanimljivo, okus sode bikarbone ostaje neprimjetan, jer je učinkovito “maskiran” mirisima drugih začina koji se koriste za začinjanje mesa.

Sodu bikarbonu možete nanijeti i tako da je pospete po mesu i stavite u zatvorenu posudu u hladnjak na 3 do 5 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *