RIJEŠITE SE NADUTOSTI STOMAKA I ZATVORA: Gastroenterolog izdvaja omiljeno voće koje pomaže da crijeva rade kao sat!

Određene namirnice, poput određenog voća, mogu poboljšati zdravlje probavnog sustava i potaknuti bolji rad crijeva.

Gastroenterolog Joseph Salhab, koji se može pohvaliti s više od 1,7 milijuna pratitelja na TikToku, dijeli koje je voće korisno za ublažavanje zatvora i nadutosti — dva prevladavajuća probavna problema. U videu na TikToku doktor je izjavio: “Ovo je moje omiljeno voće koje mi pomaže kod probavnih problema.

Kruške

Kruške su bogate prirodnim šećernim alkoholom poznatim kao sorbitol, koji djeluje kao prirodni laksativ. To je razlog zašto mogu pomoći kod problema povezanih sa zatvorom i nadimanjem. Konzumacija jednog dnevno će ublažiti ove brige.

Kivi

Liječnik tvrdi da je kivi jedan od najboljih voća za rješavanje ovih problema, jer je bogat vlaknima i sadrži aktinidin koji pomaže probavi. Studija objavljena u “National Library of Medicine” ukazuje na sve veću zbirku dokaza koji podupiru pozitivan učinak kivija na zatvor i razne gastrointestinalne poremećaje.

Jabuke

Možda ste upoznati s izrekom da jedenje jabuke dnevno drži liječnika podalje; međutim, ovaj gastroenterolog sugerira da također može spriječiti zatvor, pomažući u redovitom pražnjenju crijeva.

Suhe šljive

Suhe šljive su priznate kao vrlo učinkoviti prirodni stimulansi za rad crijeva. Konzumacija 3-4 suhe šljive navečer olakšat će rad crijeva tijekom noći, osiguravajući da ćete ujutro otići na zahod.

Šumske bobice

Ovo sićušno voće nudi antioksidativne prednosti. Stoga bi zdjela ispunjena šumskim voćem poput jagoda, malina, borovnica, kupina i ribizla mogla biti savršen izbor za pospješivanje probave i dobivanje esencijalnih vitamina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *