KROMPIR SA JAJIMA. Samo 2 glavna sastojka! Jednostavan i ukusan recept za doručak

Ovi muffini od krumpira i sira služe kao praktičan i ugodan izbor za doručak, idealan za užurbana jutra. S hrskavim temeljcem od krumpira, bogatim nadjevom od jaja i otopljenom mozzarellom, ovi muffini nisu samo ukusni, već su i jednostavni za pripremu od osnovnih sastojaka koje vjerojatno već imate u svojoj kuhinji.

POTREBNI SASTOJCI:

Jedan veći krompir, narezan na kockice (270 grama)

Jedna žlica ulja, namijenjenog četkanju, uz sol i crni papar, treba dodati prema osobnom ukusu.

Šest većih jaja, otprilike jedna žlica nasjeckanog svježeg peršina i mljevena crvena paprika po želji (po želji).

50 grama nasjeckanog mozzarella sira, što odgovara pola šalice.

KAKO PRIPREMITI UKUSNE MAFINE SA KROMPIROM I SIROM?

Pripremite kalup za muffine tako da prethodno zagrijete pećnicu na 350°F (175°C). Kalup za muffine premažite uljem da se muffini ne zalijepe.

Pripremite temeljac od krumpira tako da ravnomjerno rasporedite nasjeckani krumpir po kalupima za muffine. Čvrsto stisnite krumpire u čaše kako biste dobili oblik gnijezda. Začinite solju i crnim paprom po ukusu.

Pripremite krumpirova gnijezda tako da ih pečete u zagrijanoj pećnici 10-ak minuta, odnosno dok ne poprime laganu hrskavost.

Umiješajte jaja: Izvadite kalup za muffine iz pećnice i pažljivo razbijte po jedno jaje u svako gnijezdo krumpira. Svako jaje lagano začinite prstohvatom soli, crnog papra, peršina i po želji mljevene crvene paprike.

Ubacite sir i nastavite s pečenjem: na svako jaje ravnomjerno rasporedite mozzarella sir. Stavite posudu natrag u pećnicu i ostavite da se peče dodatnih 10 do 15 minuta, ili dok se jaja ne stvrdnu, a sir otopi i dobije zlatno-smeđu nijansu.

Poslužiti:
Ostavite muffine da se kratko ohlade prije nego što ih izvadite iz kalupa. Predajte ih dok su još topli.
Preporuke za posluživanje: u ovim muffinima možete uživati ​​samostalno ili uz tost i avokado za dobro zaokruženo iskustvo doručka.

Popratite ga svježim voćem ili laganom salatom kako biste stvorili dobro zaokružen obrok. Prijedlozi za kulinarsku pripremu.

Krumpir sitno naribajte jer se na taj način postiže ravnomjerno kuhanje i pojačava hrskavost. Personalizirajte nadjeve uključivanjem kuhane slanine, paprike narezane na kockice ili špinata kako biste obogatili okus i hranjivu vrijednost.

Koristite silikonske čašice za muffine jer one olakšavaju vađenje muffina i smanjuju potrebu za dodatnim uljem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *