GRKINJA JE DVE GODINE SVAKI DAN JELA KISELI KUPUS: Otišla da IZVADI KRV, kad joj je DOKTOR SAOPŠTIO OVO ZANEMELA JE

Žena grčkog podrijetla koja živi u Sydneyu otkrila je da svakodnevno doživljava niz simptoma, uključujući nadutost, proljev, zatvor, prekomjerno nadutost, jaku bol u trbuhu, zadržavanje tekućine, umor i mučninu.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
Primarna namirnica korištena u eksperimentu nutricionistice Angele Koljos Dimitrakopuljos bogata je vitaminom C. Stručnjaci se zalažu za uključivanje kiselog kupusa u prehranu svih pojedinaca zbog njegove sposobnosti jačanja imuniteta i bezbrojnih pozitivnih učinaka na zdravlje.

Grkinja koja živi u Sydneyu otkrila je da je svakodnevno osjećala različite simptome, uključujući nadutost, proljev, zatvor, prekomjerne plinove, jake bolove u trbuhu, zadržavanje vode, umor i mučninu.

Gastroenterolog je preporučio korištenje praha od sintetičkih vlakana i probiotika; međutim, uočivši nedostatak rezultata, naposljetku je odustala od ovog pristupa. „To ne obuhvata sve moje simptome, svaki dan sam se osećala kao pacov“, rekla je Anđela, a prenosi Zapodhena.rs.
Zaključila je da je ponekad potrebno odbaciti savjete medicinskih stručnjaka ili specijalista i provesti temeljita istraživanja u vezi sa svojim zdravljem. Posljedično, odlučila je konzumirati kiseli kupus u trajanju od dvije godine, pažljivo dokumentirajući svoje nalaze na medium.com.

Neuobičajeno je da liječnici preporučuju povećanje konzumacije kiselog kupusa, a mnogi možda nisu svjesni njegovih nutritivnih svojstava. U početku je i meni nedostajalo to znanje; međutim, nakon pregledavanja istraživanja, otkrio sam brojne dobrobiti koje su opravdavale eksperimentiranje.
Moje početno iskustvo s kiselim kupusom obilježilo je iznenađenje njegovim izraženim oštrim i kiselkastim okusom. Nakon toga sam se susreo s nadutošću, plinovima i jakom žgaravom. Ipak, ustrajao sam i na kraju su ti simptomi potpuno nestali.

Kombinacija probiotika, vitamina, minerala i antioksidansa pronađenih u kiselom kupusu nudi brojne zdravstvene dobrobiti koje se možda neće odmah primijetiti; međutim, uz redovitu konzumaciju, te će se prednosti neizbježno integrirati u vaš stil života.

Moje iskustvo govori da iako je moguće izdržati dan ili dva bez kiselog kupusa, njegova sposobnost da poboljša okus jela je tolika da ćete vjerojatno osjetiti njegovu odsutnost. Prema riječima nutricionista, “redovita konzumacija kiselog kupusa i druge fermentirane hrane, u kombinaciji s obilnim voćem, povrćem i mahunarkama, podržat će vaše crijevno zdravlje, imunološki sustav, razinu energije i kognitivne funkcije.

Transformacije koje su se dogodile

“Za početak, konzumacija kiselog kupusa je sasvim sigurna, a ja sam ga unosila u svoje obroke u malim količinama, otprilike po jednu žlicu i za ručak i za večeru. Kombinirala sam ga s raznim namirnicama, uključujući povrće, jogurte koji sadrže probiotike i leću. Važno je napomenuti da svakodnevna konzumacija samo kiselog kupusa, bez dodatnih dobrobiti drugih namirnica, možda neće značajno poboljšati zdravlje crijeva.

Želim naglasiti značajne simptome koje sam počeo osjećati nakon nekoliko mjeseci stalnog uzimanja, a još uvijek ima dana Ne osjećam se sasvim dobro, ovi simptomi proizlaze iz čimbenika kao što su stres, nedovoljno sna ili hormonske fluktuacije, čak i ako naiđete na negativnu reakciju nekoliko dana ili tjedana, preporučljivo je ustrajati i istražiti nove mogućnosti. ono što je učinkovito za vas,” izjavila je nutricionistica.

Početna promjena uključuje smanjenje upale.

Kiseli kupus je bogat antioksidansima koji značajno doprinose prevenciji upala. Za mene je najuočljiviji pokazatelj ovoga bilo značajno smanjenje crijevne upale, popraćeno smanjenim plinovima, nadutošću i zatvorom. Ova se transformacija nije dogodila trenutno; nego sam počeo uočavati promjene nakon određenog perioda. Prema istraživanju, za razvoj zdravog mikrobioma može biti potrebno i do šest mjeseci, a moguće je da su na moje dugotrajne simptome utjecali dodatni čimbenici, uključujući stres, nedovoljno sna i druge prehrambene komponente.

Uvjerljiva recenzija predstavila je značajne dokaze koji pokazuju da fermentirana hrana poput kiselog kupusa posjeduje protuupalna, antioksidativna i antikancerogena svojstva, potencijalno pomažući u zaštiti naše DNK od oštećenja izazvanih oksidativnim stresom. Važno je napomenuti da je moćan spoj prisutan u kiselom kupusu poznat kao indol-3, koji se također nalazi u svim vrstama povrća iz porodice krstašica, a ne samo u kupusu. Stoga, ako netko konzumira i fermentirani kupus i križasto povrće, pridonosi smanjenju upale, pospješuje zdraviju hormonsku ravnotežu i suzbija svaki mogući rizik od proliferacije stanica raka u tijelu.

Dodatna transformacija uključuje smanjenje razine stresa.

Neizbježno je da će pojedinci doživjeti stres na različitim razinama, pod utjecajem njihovih misaonih procesa, okolnosti koje ih okružuju i njihovog osobnog praga tolerancije. Moje iskustvo stresa nije bilo samo složeno zahtjevima ispita, zadaća i bezbrojnim obavezama povezanim sa studentskim životom, već i trajnom nelagodom zbog koje se nisam osjećala dobro.

Ovi elementi neizbježno imaju štetne učinke na kognitivno funkcioniranje. Ponekad sam se uhvatio u koštac s jasnoćom misli i kreativnošću, često se osjećajući kao da sam naišao na nepremostivu prepreku čak i prije nego što sam započeo svoje zadatke.

Prisutnost odgovarajućih vrsta bakterija u vašim crijevima ključna je jer one komuniciraju s vašim mozgom, utječu na njegovu funkcionalnost i vašu percepciju svijeta koji vas okružuje. Kiseli kupus može značajno poboljšati sposobnost naših crijeva da apsorbiraju bitne minerale koji reguliraju raspoloženje, poput magnezija i cinka. Ako ste trenutno na antidepresivima, savjetuje se da se prije toga posavjetujete s liječnikom jer neki spojevi koji se nalaze u kiselom kupusu mogu negativno utjecati na te lijekove.

Treća promjena odnosi se na smanjenje nadutosti i ukupne težine.

Kako sam konzumirao kiseli kupus, primijetio sam vidljivo smanjenje veličine želuca, na što su možda utjecali čimbenici poput nadutosti ili zadržavanja tekućine. Unatoč nedostatku namjere da postignem gubitak kilograma, s obzirom da sam ionako vitke građe, izostanak nadutosti u trbuhu bilo je neočekivano, ali ugodno otkriće.

Četvrta promjena ukazuje na značajno poboljšanje u procesu probave.

Radije dajem ocjenu u postotku koja odražava moje trenutne osjećaje, a ne one koje sam doživio tijekom vremena patnje. Iako bih se suzdržao od tvrdnje da bilo koja ocjena može postići savršen rezultat od 100 posto — što je nedostižna brojka — smatram da izjava da je nešto korisno na razini od 90 posto ima značajnu težinu.

Iako svoje poboljšanje ne mogu pripisati jednom jedinom čimbeniku, s pouzdanjem mogu tvrditi da je moja probava znatno poboljšana redovnom konzumacijom kiselog kupusa na dnevnoj bazi.

Nalazi moje posljednje pretrage krvi ukazivali su na povišene razine željeza, što je liječnik primijetio s iznenađenjem, s obzirom na moju dugogodišnju povijest anemije koju sam pripisao neodgovarajućem zdravlju crijeva. Prema nutricionistici, “Probiotici poput kiselog kupusa mogu poboljšati kvalitetu crijevnih bakterija nakon dugotrajne ili učestale uporabe antibiotika, a također mogu pomoći u sprječavanju proljeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *