BRZI PLAZMA ROLAT SA BANANAMA…Za svaki zalogaj se otimaju…

Kekse smrviti i sjediniti sa otopljenim maslacem dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu ravnomjerno rasporediti u tepsiju obloženu papirom za pečenje, čvrsto ga pritisnuti.
Ostavite u hladnjaku otprilike 30 minuta da se stegne.

Priprema kreme:

Hladno vrhnje (33-34%) umutiti sa šećerom u prahu dok se ne dobije čvrst šlag. Po završetku nanesite pripremljenu kremu na ohlađenu podlogu od keksa.

Ravnomjerno rasporedite kokosove ljuskice po kremi. Zatim preko kokosa poslažite banane narezane na tanke ploške.
Okupite se:

Sve sastojke lagano sjediniti i oblikovati u rolat. Stavite roladu u hladnjak da se stegne dodatnih 30 do 40 minuta.

Priprema čokoladnih slojeva:

Pomiješajte 50 grama hladne kreme s pola žličice instant želatine i ostavite smjesu da odstoji 5 minuta. Nakon toga zagrijte bijelu čokoladu zajedno s pripremljenom mješavinom vrhnja i želatine, a zatim ohladite smjesu dodatnih 5 minuta.

Pomiješajte 60 grama hladne kreme s pola žličice instant želatine. Nakon toga zagrijte tamnu čokoladu s pripremljenom smjesom vrhnja i želatine.

Primjena i prezentacija:

Prvo na roladu nanesite sloj smjese bijele čokolade, a potom smjesu tamne čokolade.

Stavite rolat u hladnjak i ostavite da se ohladi i stegne oko 10 minuta. Prije posluživanja lagano odlijepite prozirnu foliju sa rolata i narežite ga na kolutove.

Poslužite ovaj desert ohlađen i uživajte u njegovoj posebnosti! Ova rolada je izvrstan način da oduševite sebe i svoje goste, a sadrži idealan spoj keksa, kreme, čokolade i voća. Uživajte u pripremi i kušanju!
BONUS RECEPT:

TRI LEĆE: cijenjeni recept za biskvit, poznat po svojoj izuzetnoj vlažnosti i okusu, često smatran najsočnijim na svijetu.

SASTOJCI:

Za pripremu putovnice potrebni su sljedeći sastojci:

6 jaja,
100 grama šećera,
200 grama brašna,
pola tijesta,
1 vrećica vanilin šećera,
400 mililitara slatkog vrhnja,
300 mililitara kondenziranog mlijeka
i 800 mililitara običnog mlijeka.
Premazivanje:

300 grama karamel kreme

POSTUPAK PRIPREME:

Umutiti bjelanjke i postepeno umiješati šećer i vanilin šećer. Nakon što ste temeljito istukli, dodajte jedan po jedan žumanjak, dobro miješajući nakon svakog dodavanja. Postepeno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Nakon što ste dodali brašno, smanjite mikser na najnižu razinu i lagano miješajte.

Smjesu izručiti u pleh obložen papirom za pečenje i nastaviti peći na temperaturi od 180 stupnjeva oko 20 do 25 minuta. Nakon što se biskvit malo ohladi, izvadite ga iz pleha i nožem napravite nekoliko uboda na površini. Naknadno ulijte kremu u kalup i na nju stavite biskvit tako da gornja strana sada bude okrenuta prema dolje.

Ostavite smjesu da odstoji otprilike 10 minuta prije nego što pomiješate mlijeko s kondenziranim mlijekom i prelijete preko francuske torte. Ostavite da odstoji neko vrijeme kako biste osigurali potpunu apsorpciju mlijeka, a zatim nastavite premazivati ​​karamel kremom po vrhu. Pobrinite se da se dobro ohladi prije nego što počnete uživati ​​u ovom izvrsnom kolaču.

Napominjemo da je dobivanje visokokvalitetne karamel kreme ključno za postizanje iznimnog okusa ovog kolača jer je ona ključni sastojak. Ja koristim slastičarski karamel koji dolazi u kantici od pola kilograma. Dimenzije kalupa u kojem se pekao kolač bile su 20×30.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *