OVAKO JEDNOSTAVNO MOŽETE LIJEČITI URASLI NOKAT KOD KUĆE

Urastao nokat je stanje koje može izazvati bol i nelagodu, a prema statistikama koje su dostupne na internetu, pogađa jednu od pet osoba. Dostupne su razne metode i ponuđena rješenja, a mi ćemo vam u nastavku našeg današnjeg članka predstaviti jedan od najučinkovitijih. Uronite stopala u vruću vodu, pazeći da je temperatura što je moguće veća, preporučuje se namakanje stopala u trajanju od najmanje 15 minuta do pola sata, najmanje dva puta dnevno.

  1. Primarni cilj rutinske kupke za stopala je omekšati nokte, a istovremeno smanjiti rizik od mogućih infekcija u regiji stopala. Za čišćenje stopala preporučljivo je koristiti antibakterijske sapune.
  2. Prije početka kupanja, preporučljivo je prikupiti sav osnovni pribor za njegu noktiju i staviti ga na dohvat ruke, uključujući predmete kao što su turpije, škarice, kuglice vate i pincete.
  3. Nakon kupke dobro obrišite noge čistim ručnikom, a zatim nastavite s šišanjem noktiju na nogama. Važno je da nokte režete ravno.
    Nokti koji su izrezani u zaobljenom obliku povećavaju vjerojatnost razvoja uraslih noktiju i primarni su čimbenik koji pridonosi ovom stanju.
  4. Koristeći sterilnu iglu, nježno podignite urasli nokat od okolnog mesa i pažljivo stavite vatu unutar međuprostora. Budite strpljivi i izbjegavajte pretjerani pritisak. Kako biste spriječili iritaciju i infekciju prsta, stavite vatu ispod uraslog nokta, a zatim omotajte cijeli prst gazom.

5.Podrežite i ravno isturpijajte nokte na nogama. Nokti koji su izrezani na zaobljeni način povećavaju vjerojatnost urastanja.

Važno je imati na umu da će ovaj nožni prst biti u stalnom kontaktu sa susjednim prstima unutar granica čarape i cipele tijekom dana, što će rezultirati neizbježnim znojenjem. Infekcija prsta može se prepoznati po promjeni boje na ovom dijelu tijela, koja može varirati od živo crvene do tamno plave. Ako primijetite znakove infekcije prsta ili prisutnost gnoja, preporučljivo je potražiti liječničku konzultaciju, tijekom koje će liječnik propisati potrebne lijekove.

  1. Omogućite svojim stopalima da dišu tako što ćete se suzdržati od nošenja čarapa i cipela dok ste kod kuće, osim ako je to nužno.
  2. Redovito provjeravajte stanje nokta i pamučnu kuglicu koja se nalazi ispod nokta zamijenite barem jednom dnevno. Pridržavanjem ove metode higijene noktiju problem uraslog nokta trebao bi se riješiti u roku od nekoliko tjedana, tijekom kojih će izniknuti novi i zdravi nokat.

SAVJET PLUS:

Kako biste spriječili upalu povezanu s uraslim noktom, prislonite krišku limuna na zahvaćeni nokat, pričvrstite ga gazom i ostavite da stoji preko noći. Limunska kiselina u limunu pomoći će u borbi protiv infekcija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *