Ova rolada od tikvica, punjena šunkom i sirom, ustrajno plijeni naklonost svih koji je kušaju. I hranjiv je i sladak.

Ova rolada od tikvica, punjena šunkom i sirom, ustrajno plijeni naklonost svih koji je kušaju. I hranjiv je i sladak.

Uživajte u divnim okusima ove rolade od tikvica, izdašno punjene šunkom i sirom, zdrave i slatke opcije prikladne za svaki obrok tijekom dana.

Njegova jednostavna priroda i živahni okusi jamče da će oduševiti vaše nepce i etablirati se kao cijenjeni recept.

Ako želite vegetarijansku varijantu, možete šunku zamijeniti alternativnim povrćem, budući da se ovaj recept prilagođava prilagodbi, a istovremeno zadržava svoju aromu.

POTREBNI SASTOJCI:

Za ovaj recept potrebne su sljedeće namirnice: 3 srednje velike tikvice, 5 jaja, 5 žlica parmezana, sol po ukusu, ekstra djevičansko maslinovo ulje, nasjeckani svježi peršin, 250 grama Philadelphia krem ​​sira ili slične alternative i 200 grama kuhane šunke. Alternativno, šunku možete zamijeniti dodatnim povrćem ili tanko narezanim rajčicama, ako želite.

Upute za pripremu ove jednostavne rolade

Za početak zagrijte pećnicu na 200°C (392°F). Zatim temeljito operite tikvice. Nakon toga krupnijim otvorima ribeža naribajte tikvice.

Nakon što su tikvice naribane, potrebno ih je posipati s malo soli i dobro izmiješati. Dobivenu smjesu zatim staviti u cjedilo kako bi se omogućila drenaža viška vlage. Sada ćemo nastaviti s pripremom smjese od jaja.

U zdjeli za miješanje dobro umutite 5 jaja, a zatim umiješajte 5 žlica parmezana. Pazite da nasjeckani peršin bude dobro umiješan. Nepotrebno je dodavati sol jer parmezan već daje slan okus.

Sastojke sjedinite tako da naribane tikvice dobro umiješate u smjesu od jaja, pazeći da se tikvice prethodno odmore i iz njih se ukloni višak vlage.

Za pripremu rolnica od tikvica počnite tako da uzmete tepsiju veličine 30 x 40 cm. Pleh obložite papirom za pečenje i lagano premažite ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
Pomoću lopatice ravnomjerno rasporedite smjesu po limu za pečenje koji ste prethodno pripremili. Pleh stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i ostavite da se peče oko 25 minuta, odnosno dok se smjesa ne stegne i dobije svijetlo smeđu nijansu.
Pustiti da se nadjev ohladi tako da odstoji 15 minuta nakon što ga izvadite iz pećnice. Nakon što je vrijeme odmora završeno, stavite sloj plastične folije na ravnu površinu, a zatim nježno prebacite sloj pečenih tikvica na tu pripremljenu površinu.

Ravnomjerno rasporedite krem ​​sir po sloju tikvica. Po želji ravnomjerno rasporedite kriške kuhane šunke ili drugog povrća ili rajčice preko krem ​​sira.

Da biste dobili idealnu roladu, bitno je sloj tikvica čvrsto omotati plastičnom folijom, što jamči dobro pristajanje. Nakon toga, pričvrstite smotuljak tako da čvrsto zavrnete krajeve plastične folije.

Proizvod stavite u hladnjak i ostavite da odstoji dva sata.

Poslužiti:

Nakon što se rolada ohladi, skinite plastičnu foliju. Narežite roladu na manje komade, veličine otprilike 1-2 cm, te ih lagano posložite na tanjur za posluživanje.

Dolje je predstavljeno nekoliko preporuka za posluživanje: Ova jela možete poslužiti ili kao divno predjelo ili kao zasitno glavno jelo. Kako biste napravili uravnotežen obrok, uparite ih s osvježavajućom i živopisnom zelenom salatom.

Unaprijedite prezentaciju dodavanjem sitno nasjeckanog peršina ili delikatne kapljice mirisne balzamične glazure..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *