Štitnjača igra ključnu ulogu u regulaciji hormona i održavanju zdrave težine, bilo da se radi o pretjeranoj mršavosti ili debljini.

Štitnjača je ključna za regulaciju hormona i osiguravanje zdrave tjelesne težine, bilo da je osoba premršava ili preteška.

Tražite li prirodni lijek, moguće je da je rješenje koje vam je potrebno već dostupno u vašem domu. Ispod su učinkovite metode za rješavanje problema bez ovisnosti o sintetičkim alternativama.

Za pripremu revitalizirajućeg i hranjivog napitka pomiješajte 7 šalica izvorske ili filtrirane vode s 1 šalicom čistog soka od brusnice, ¼ žličice sušenog đumbira, ½ žličice cejlonskog cimeta, ¼ žličice muškatnog oraščića, ¾ šalice svježe iscijeđenog soka od naranče i ¼ šalice svježe iscijeđenog soka od limuna.
štit

PROCES PRIPREME:
Započnite zagrijavanjem vode na štednjaku, pazeći da ne dosegne točku vrenja. Nakon što se voda zagrije, dodajte sok od brusnice, a zatim dodajte začine.

Ostavite smjesu da lagano kuha 20 minuta na najnižoj mogućoj temperaturi. Nakon toga ostavite smjesu da dosegne sobnu temperaturu prije nego što dodate sokove od naranče i limuna. Bitno je naglasiti da je ova količina predviđena za konzumaciju unutar jednog dana.
Prikrivena mudrost o terapeutskim prednostima eliksira štitnjače.

Brusnice služe kao izvanredan prirodni izvor joda, nudeći izdašan sadržaj do 400 mcg ove ključne hranjive tvari, koja je vitalna za pravilan rad štitnjače. Promičući odgovarajuću konzumaciju joda, brusnice pomažu u procesima detoksikacije tijela i sastavni su dio regulacije metabolizma, rasta i razvoja.

Đumbir, cijenjeni začin poznat po svojim terapeutskim prednostima, cijenjen je zbog svojih ljekovitih svojstava. Značajna prednost đumbira je njegov blagotvoran učinak na štitnu žlijezdu. Uključivanje magnezija, bitnog elementa, ključno je u liječenju stanja povezanih sa štitnjačom. Osim toga, đumbir pokazuje protuupalna svojstva koja se uspješno bore protiv upale povezane s hipotireozom.

Cimet ima brojne terapeutske prednosti vezane za štitnjaču. Ovaj začin sadrži ekstrakt koji igra ključnu ulogu u smanjenju upale promicanjem ekspresije razina mRNA u područjima povezanima s proupalnim citokinima.

Jednostavnije rečeno, terapeutska primjena cimeta može odigrati značajnu ulogu u rješavanju problema s nedovoljnim radom štitnjače. Osim toga, cimet pokazuje protuupalna svojstva i smanjuje otpornost na inzulin, koja je usko povezana s razvojem Gravesove bolesti.
Začin poznat kao muškatni oraščić, poznat po svojim inherentnim svojstvima, ima sposobnost poboljšanja raspoloženja, služi kao sedativ i podržava zdrav metabolizam.

Konzumacija soka od naranče značajno poboljšava dobrobit organizma, prvenstveno zbog bogatog sadržaja vitamina C koji je neophodan za brojne fiziološke procese.

Nadalje, sok od naranče nudi idealnu ravnotežu fruktoze i glukoze, uz vitalne minerale uključujući magnezij i kalij. Naime, blagotvorno djeluje na štitnu žlijezdu i pospješuje sintezu glukuronske kiseline koja pomaže u uklanjanju toksina i održava hormonalnu ravnotežu.

Izvanredna terapeutska svojstva i nutritivni značaj soka od limuna čine ga bitnim sredstvom za borbu protiv niza bolesti, olakšavanje detoksikacije i jačanje imunološkog sustava.

Hipotireoza, poremećaj obilježen neadekvatnom proizvodnjom hormona štitnjače, uglavnom pogađa žene starije od pedeset godina, iako mogu biti pogođene i osobe bilo kojeg spola.

Štitnjača je neophodna za regulaciju metabolizma, a kada su razine hormona nedovoljne, razne tjelesne funkcije, poput metabolizma i tjelesne temperature, doživljavaju pad aktivnosti. Neuspjeh u rješavanju ovog stanja može dovesti do značajnih zdravstvenih komplikacija.

Osobama sa slabim radom štitnjače savjetuje se da ovaj napitak konzumiraju svakodnevno. Nadalje, važno je u prehranu uključiti hranu s visokim sadržajem vitamina B i željeza, zajedno s morskim povrćem poput morskih algi i norija. Osim toga, treba povećati unos hrane bogate vitaminom A, uključujući slatki krumpir, mrkvu ili bundevu.

Kako bismo održali zdrav način života, preporučljivo je u prehranu uključiti hranjivu i prirodnu hranu bogatu antioksidansima. S druge strane, mudro je izbjegavati određene namirnice koje mogu poremetiti pravilan rad štitnjače. Takve namirnice uključuju brokulu, zelje, cvjetaču, kelj, špinat, repu, soju, kikiriki i senf.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *