Kolač pripremljen za pet minuta Brzo i bez muke! Recept za karamel tortu i tortu s maslacem

Kolač pripremljen za pet minuta Brzo i bez muke! Recept za karamel tortu i tortu s maslacem

POTREBNI SASTOJCI:

2 šalice višenamjenskog brašna, 1 žličica sode bikarbone, 1 žličica praška za pecivo, 1/2 žličice soli, 2 lagano umućena jaja, 1 šalica šećera, limenka od 15 unci zdrobljenog ananasa sa sokom , i 1 šalica nasjeckanih oraha.

Za pripremu preljeva potrebno je 1/2 šalice neslanog maslaca i 1/2 šalice smeđeg šećera.

POSTUPAK PRIPREME:

Započnite zagrijavanjem pećnice na 180°C. U prostranoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.
U zasebnoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer i zdrobljeni ananas, pazeći da se smjesa dobro izmiješa.

Pomiješajte smjesu od brašna sa smjesom od jaja tako da potonje ulijete u prvo i dobro promiješate. Uključite polovicu pecan oraha u ovu kombiniranu smjesu. Dobivenu smjesu premjestite u podmazan ili papirom obložen kalup za kruh veličine 9×5 inča (ako pripremate veliki kruh). Na kraju pospite preostale pekane po površini i lagano ih utisnite u tijesto.

Pecite otprilike 45 do 50 minuta ili dok tester umetnut u sredinu ne izađe čist. Ostavite kruh da se ohladi u kalupu 10 minuta prije nego što ga prebacite na rešetku.

Sastojci: U tavi zajedno otopite maslac i šećer i ostavite da kuhaju jednu minutu. Nakon toga prelijte umak preko kruha, pazeći da bude potpuno prekriven. Kao alternativnu metodu, možete se odlučiti da otopite maslac i šećer, ubacite preostale pekan orahe, a zatim ovu smjesu prelijete preko tijesta za kruh prije pečenja. Odaberete li ovu drugu opciju, jednostavno se pridržavajte gore navedenih uputa i nastavite s pečenjem.

BONUS

Pedantno obrezivanje mladica ruža je ključno, a ovaj članak na napadovy.blog pružit će opsežne smjernice o tome kako vješto izvršiti ovaj zadatak.

Pravilne tehnike za obrezivanje ruža: Ruže se mogu orezivati ​​tijekom cijele godine. Kutni rez treba napraviti 5 mm iznad mjesta gdje se pupoljci križaju.
Kako biste pospješili rast bujnijeg grma ruže, preporučljivo je orezivati ​​grane koje rastu prema van, praveći rezove točno iznad pupova.

Kako bi se potaknuo rast grma prema gore, preporučljivo je orezivati ​​unutarnje grane neposredno iznad pupova. Odgovarajuća tehnika rezidbe grana ovisi o starosti grmlja.
Na primjer, jednogodišnje biljke se podrezuju kako bi se njihova visina smanjila za pedeset posto.

U drugoj godini predviđa se da će svaka grana dati 2-3 nova izdanka koja će se razviti iz primarnog debla. Nema zahtjeva da se ti izdanci odvoje od baze.

Grane stare godinu dana treba orezati na gornje pupove, jer su ti pupovi povoljnije postavljeni od onih koji su već ocvali. Kod dvogodišnjih grančica preporuča se izrezati uz zadržavanje 2-3 pupa na donjem dijelu.
Za dobro ukorijenjene i zrele biljke ruža, bitno je ukloniti sve kratke, mrtve grane koje mogu postojati nakon prethodnog rezidbe.

Da bi se postigli najpovoljniji rezultati cvjetanja, bitno je ukloniti sve snažne bočne izdanke koji rastu prema unutra prema sredini grma. Metoda rezidbe primijenjena na stablo hibridnog čajevca oponaša zaobljeni oblik. Osim toga, važno je ukloniti pupove koji su se formirali na granama prethodne godine.

Na mladim grmovima savjetuje se držati 2-4 pupa koji bi trebali biti oko 15 cm iznad tla. Za zrele grmove preporuča se zadržati 4-6 pupova, razmaknutih otprilike 20 cm.

Nadalje, preporučljivo je zadržati 2 do 4 pupa na bočnim granama. U ovom slučaju treba ukloniti sve unutarnje grane koje potječu iz središta grma.

Kako biste spriječili da grm proizvodi slabe i minijaturne grane, preporučljivo je orezivati ​​cvjetajuće ruže na način opisan u nastavku.

Podrežite grane stare godinu dana na otprilike jednu trećinu njihove izvorne duljine, dok se druge grane mogu podvrgnuti značajnijem rezanju.

Kod starijih grana preporučljivo je zadržati 3 do 5 pupova na bočnim izbojima, dok se kod novih grana preporučuje zadržavanje 2 do 3 pupa. Osim toga, bitno je podrezati sve suvišne grane otprilike svakih 10 do 12 dana.

Preporučljivo je suzdržati se od pretjeranog rezidbe vrtnih ruža tijekom jesenske sezone. Nakon što su grane učvršćene, treba ih spustiti na zemlju i naknadno prekriti, možda čekinjama.

Nakon uklanjanja zimskog zaštitnog pokrova, poduzmite potrebnu rezidbu grana kako biste postigli vizualno privlačan oblik, pazeći da na svakoj bočnoj grani ostanu dva do četiri pupa.

U proljetnoj sezoni, kada se njeguju mlade biljke ruža, preporučljivo je orezati nove izdanke na otprilike jednu trećinu njihove početne duljine i potpuno ukloniti sve slabe, mrtve ili bolesne grane.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *