Prvi simptom moždanog udara koji se pojavljuje odmah nakon buđenja: NE USTRUČAVAJTE SE POZVATI HITNU POMOĆ!

Jesu li vam poznate jutarnje mučnine? Ako naiđete na ovaj simptom, nemojte se ustručavati kontaktirati hitnu pomoć…

U nekom trenutku života, gotovo svatko je iskusio osjećaj utrnulosti ruke nakon buđenja. To se obično događa zbog privremenog poremećaja sna koji ometa protok krvi u udove.

Unatoč tome, postoje slučajevi u kojima to može ukazivati ​​na ozbiljniji problem nego što mislimo. Kada je vrijeme za brigu?

Parestezija je čest simptom karakteriziran osjećajem obamrlosti, bockanja ili vibracija. Kada se događa povremeno i uzrok je poznat, obično nema razloga za brigu.

Taj je osjećaj često posljedica nepravilnog položaja tijekom spavanja ili smanjenog dotoka krvi u zahvaćeno tkivo.

U kojem trenutku osnovna obamrlost ukazuje na potencijalno ozbiljan zdravstveni problem? U intervjuu za WP abcZdrowie, dr. Adam Hirschfeld, neurolog s Klinike za neurologiju i moždane udare u Medicinskom centru HCP u Poznanu, pojasnio je da utrnulost jedne ruke može značiti moždani udar.

Tipično, slabost mišića će pratiti obamrlost, a mogu postojati i problemi s govorom ili ravnotežom. Prema liječniku, ovo je najvažniji scenarij za identificiranje u području utrnulosti ruku.

Čak jedna četvrtina svih moždanih udara događa se tijekom noći. Ovi udari se događaju dok osoba spava, a simptomi mogu postati vidljivi ujutro. Ovaj fenomen se naziva jutarnji šok ili šok buđenja.

Znakovi jutarnjeg moždanog udara mogu se sastojati od: – utrnulosti ili slabosti u rukama ili nogama, – boli i vrtoglavice, – problema s govorom, – problema s vidom, – poteškoća s kretanjem, razumijevanjem, pisanjem, pa čak i s jelom i pićem.

Ako ih vidite, odmah pozovite hitnu pomoć!

Koji drugi čimbenici mogu dovesti do utrnulosti udova? Sindrom karpalnog tunela također se može manifestirati trncima, obamrlošću ili osjećajem žarenja. Ovo stanje spada među najraširenije kompresivne neuropatije.

Simptomi mogu biti toliko mučni i dugotrajni da ometaju san. Ako se simptomi manifestiraju na objema rukama, to može signalizirati polineuropatiju.

Ovo stanje nastaje zbog kroničnog oštećenja živaca, koje može biti uzrokovano dijabetesom, alkoholizmom, reumatskim bolestima ili čak rakom.
Slobodno podijelite ovu objavu sa svojim prijateljima!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *