CHEESECAKE U ČAŠI GOTOV ZA 10 MINUTA…lagano i osvjezavajuce..

POTREBNI SASTOJCI:

300 grama keksa (plazma keks)
125 grama putera.
krema:

800 grama čvrstog jogurta,
400 mililitara vrhnja za šlag,
2 do 3 žlice šećera u prahu,
2 paketića bombona s okusom limuna
i 1 porcija želatine.
Za Voćnu kremu:

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
1 potrebno je oko 400 grama voća (npr. trešanja),
4 do 5 žlica šećera
1 preljev za kolače:

malo vode.
Za Voćnu kremu:

400 grama voća
i 4 do 5 žlica šećera.
voda
30g Gustoća

NAČIN PRIPREME:

Za cca 20 porcija. Započnite ribanjem keksa i otapanjem maslaca. Sve sastojke temeljito pomiješajte; ako se smjesa čini mrvičastom, dodajte malu količinu mlijeka.
Za pripremu kreme pomiješajte vrhnje sa šećerom i limun šećerom, a zatim umiješajte jogurt. Zatim pripremite želatinu prema priloženim uputama i umiješajte je u smjesu za kremu. Pripremu voćnog preljeva započnite tako što ćete smrznuto voće posuti šećerom i dodati malo vode, otprilike 1-2 dl, prije nego što zakuhate. Po želji ručnim mikserom lagano usitnite smjesu; međutim, ovaj korak nije obavezan. Nakon toga sastojke za kolač pomiješajte s malo vode, dodajte voće i ostavite da smjesa kratko prokuha.
U svaku čašicu stavite po 1 žlicu mljevenog keksa, pa uskom čašicom poravnajte dno. Zatim dodajte 2 do 3 žlice vrhnja. Ostavite voćni umak da se ohladi prije nego što ga prelijete preko vrhnja da se ohladi. Ako pripremate alternativnu kremu, pomiješajte voćni šećer s malo vode i zakuhajte pa djelomično izmiksajte štapnom miješalicom. Nakon toga dodati gustin razmućen s malo vode i kuhati s voćem dok ne dobije gustoću pudinga te ostaviti da se ohladi. Kad dođe vrijeme, premažite kremom.

Bonus clanak

Čaj koji pomlađuje želučanu sluznicu i učinkovito rješava razne želučane tegobe.

Ovaj čaj pomaže kod želučanih tegoba, smanjuje kiselost i potiče pravilan rad želuca. Osim toga, služi za sprječavanje nadutosti i grčeva u želucu, ublažava mučninu, smanjuje nadraženost i upalu želučane sluznice te dispepsiju.

Djeluje blagotvorno na cijeli organizam i pomaže probavi. Opuštajuća svojstva metvice pozitivno doprinose ublažavanju grčeva u probavnom traktu i rješavanju problema povezanih sa žučnim mjehurom.

Pripremite čaj od mente i dodajte malu količinu naribanog muškatnog oraščića. Poklopljeno ostaviti da se ohladi prije konzumiranja. Za probleme povezane s plinovima dodatno se preporučuju kapsule mente. Međutim, savjetuje se oprez pri korištenju koncentriranih formulacija; treba ih koristiti strogo u skladu s danim smjernicama.

Preporučena uporaba: tri puta dnevno po dvije šalice čaja.

Kutija čaja dovoljna je za trajanje od sedam dana; preporučljivo ga je konzumirati do kraja kako bi se osigurala potpuna obnova želuca.

Napomena:

Prirodni lijekovi dostupni na našem portalu namijenjeni su pomoći pojedincima. Međutim, ključno je upamtiti da ako imate zdravstvenih problema, vaš prvi korak treba biti da potražite savjet liječnika. Ni pod kojim okolnostima ne smijete se oslanjati samo na alternativnu medicinu bez savjetovanja stručnjaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *