Brzi kolač od višanja i čokolade nije samo izvrsnog okusa, već ima i zadivljujući izgled nakon završetka.

Brzi kolač od višanja i čokolade nije samo izvrsnog okusa, već ima i zadivljujući izgled nakon završetka.

Dopustite nam da pripremimo izvrsnu tortu za one koji cijene slatkoću višanja u kombinaciji s bogatim okusom čokolade. Sastavljanje ove torte je sasvim jednostavno. Započet ćemo s pečenjem nježne i prozračne čokoladne torte, nakon čega ćemo u sredinu dodati sloj domaćeg džema od višanja kako bismo pružili ukusno iznenađenje.

Kako bi se povećala njegova privlačnost, pripremit će se glatka krema od maslaca i nanijeti na tortu. Ova torta ne samo da je slatka, već ima i zadivljujući izgled nakon završetka. Bilo da obilježavate značajnu prigodu ili jednostavno želite osobno uživanje, ova čokoladna torta od višanja s glazurom od maslaca služi kao idealan izbor. Nastavljamo s pečenjem!

Potrebni su sljedeći sastojci:

4 jaja, 150 grama granuliranog šećera (otprilike 3/4 šalice), prstohvat soli, 120 grama višenamjenskog brašna (oko 3/4 šalice), 30 grama kakaa u prahu (oko 3 žlice), 30 grama kukuruznog škroba (oko 3 žlice) i 1 žličica praška za pecivo.

Potrebne komponente za nadjev od višanja su 500 grama očišćenih višanja i 60 grama šećera u prahu.

Sastojci za kremastu glazuru su

600 grama mekog krem ​​sira (otprilike 2,5 šalice), 400 grama slatkog vrhnja (oko 2 šalice) i 100 grama šećera u prahu (otprilike 1/2 šalice).

NAČIN PRIPREME:

Započnite pripremom pećnice i kalupa za tortu: Zagrijte pećnicu na 180°C (350°F). Za lakše vađenje obložite lim za pečenje papirom za pečenje.

Pripremite smjesu za kolače tako što ćete u zdjeli pomiješati jaja, šećer i malo soli, a zatim umutiti sastojke dok ne postanu pjenasti. Nakon toga umiješajte brašno, kakao prah, kukuruznu krupicu i prašak za pecivo, lagano miješajući kako bi smjesa ostala prozračna.

Ulijte tijesto u pripremljenu posudu, pazeći da vrh bude gladak. Stavite u pećnicu i pecite 20 do 25 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Kad je pečeno, prebacite na rešetku za hlađenje da se ohladi.

Pripremite nadjev od višanja tako da pomiješate višnje i šećer u loncu na srednjoj vatri. Povremeno promiješajte dok smjesa ne dobije konzistenciju sličnu pekmezu. Molimo ostanite pribrani.

Pripremite glazuru:

U jednoj zdjeli pomiješajte krem ​​sir i šećer, tukući dok ne dobijete glatku smjesu. U posebnoj posudi umutite vrhnje dok ne postane čvrst, a zatim ga umiješajte u smjesu od krem ​​sira.

Izrada torte uključuje vodoravno rezanje na dva različita sloja. Započnite s raspodjelom nadjeva od višanja na donji sloj, nakon čega slijedi umjereno nanošenje kreme, a zatim stavite drugi sloj na ovaj. Na kraju cijelu tortu premažite preostalom kremom od maslaca.

Hlađenje:

Ostavite tortu da odstoji u hladnjaku nekoliko sati prije rezanja. Kušajte u svojoj domaćoj čokoladnoj torti s višnjama, koja sadrži izuzetnu mješavinu sočnih višanja i dekadentne čokolade, a sve obavijeno slatkim slojem kreme od maslaca!

BONUS
ŽENE U 50-IMA TREBALE BI RAZMOTRITI O ODREĐENOM MINERALU: Ovaj mineral ne samo da pridonosi usporavanju procesa starenja, već pomaže i u prevenciji bolesti – ova namirnica ga obiluje!

Otkrijte koji je mineral ključan za žene starije od 50 godina i budite oprezni zbog znakova koji bi mogli upućivati ​​na nedostatak. Ovaj esencijalni mineral vitalan je za zdravlje, vitalnost i regulaciju hormona; sljedeće su namirnice koje sadrže visoke razine!

Kad navrše 50 godina, žene prolaze kroz hormonalne fluktuacije i prelaze u menopauzu, što može rezultirati nizom simptoma, od kojih neki mogu biti prilično neugodni. Stoga davanje prioriteta prehrani i zdravlju postaje ključno i za dugovječnost i za estetska razmatranja.

Nedvosmisleni protivnici vaše dobrobiti, vitke građe i mladolikog izgleda su šećer, prerađena hrana, sjedilački način života i stres. Nadalje, bitno je održavati raznoliku prehranu koja obiluje vitalnim vitaminima i mineralima, s posebnim naglaskom na SELEN, koji ima veliku važnost u ovoj životnoj dobi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *