Izuzetno fin kolač od višanja koji zaista zaslužuje vaš trud.

Izuzetno fin kolač od višanja koji zaista zaslužuje vaš trud.

Sastojci

Potrebni sastojci su 120 grama mekog maslaca ili margarina, 120 grama šećera, jedna vrećica vanilin šećera, četiri žumanjka (veličina M), 160 grama brašna i dvije žličice praška za pecivo. Za beze preljev trebat će vam snijeg od četiri bjelanjka, 120 grama šećera i 120 grama narezanih badema.

Za pripremu jedne čaše od višanja potrebni su vam sljedeći sastojci: jedno pakiranje kreme za učvršćivanje, tri šalice kiselog vrhnja, dva paketića Dr.Oetker rajske kreme od vanilije, 120 mililitara mlijeka, dvije šalice vrhnja, dva paketića vanilije. šećera, te dva dodatna paketića kreme za učvršćivanje.

priprema

Za početak provjerite jesu li trešnje dobro ocijeđene. Za pripremu baze za miješanje, počnite miksati omekšali maslac ili margarin sa šećerom dok ne dobijete laganu i prozračnu konzistenciju. Zatim odvojite jaja; stavite žumanjke u manju zdjelu, a dva bjelanjka rasporedite u dvije dodatne manje zdjelice.
Započnite polaganim umiješanjem žumanjaka u smjesu maslaca i šećera. Zatim pomiješajte brašno s praškom za pecivo i ravnomjerno posipajte ovu smjesu po kremi, dobro izmiješajući.
Počnite namastiti podlogu kalupa promjera 26 mm, zatim ravnomjerno rasporedite polovicu tijesta po dnu.
Umutite dva bjelanjka sa 70 grama šećera u čvrsti snijeg, pa tu smjesu premažite preko podloge. Zatim po vrhu ravnomjerno rasporedite polovicu narezanih badema, od 60 grama.
Posudu stavite u pećnicu i pecite podlogu na cca 160 stupnjeva Celzijusa (konvekcija) 30 do 35 minuta.
Izvadite podlogu iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki obloženoj papirom za pečenje. Nakon toga pripremite drugu podlogu na isti način kao i prvu, pazeći da se i ova podloga ohladi.
Za pripremu nadjeva jednu podlogu obilato poškropite vrećicom kreme za učvršćivanje, a zatim na nju rasporedite dobro ocijeđene višnje. Zatim pomiješajte kiselo vrhnje sa mlijekom i rajskom kremom.
Ako je smjesa kreme pregusta, dodajte još malo mlijeka. Nakon toga smjesu kreme od vanilije ravnomjerno rasporedite po višnjama. Zatim umutite vrhnje zajedno s vanilin šećerom da dobijete čvrsti šlag, zatim nanesite taj šlag zajedno s kremom od vanilije. Na kraju postavite drugi sloj na vrh. Priprema je sada završena.

BONUS

Brza čokoladna torta od višanja nije samo divnog okusa, već ima i upečatljiv izgled nakon što je gotova.

Pozivamo vas da uživate u prekrasnoj torti namijenjenoj onima koji uživaju u skladnom spoju višnje i raskošnog okusa čokolade. Proces izrade ovog kolača je relativno jednostavan. Započet ćemo pečenjem laganog i pahuljastog čokoladnog kolača, nakon čega ćemo u sredinu dodati sloj domaćeg džema od višanja kako bismo ponudili ugodno iznenađenje.

Kako bi se povećala atraktivnost torte, pripremit će se baršunasta krema od maslaca i nanijeti je na tortu. Ova torta nije samo šarmantna, već ima i upečatljiv izgled nakon završetka. Bilo da se obilježava spomen-događaj ili želite ugodno osobno uživanje, ova čokoladna torta od višnje ukrašena glazurom od maslaca predstavlja izvrstan izbor. Nastavljamo s pečenjem!

Potrebni sastojci uključuju: 4 jaja, 150 grama granuliranog šećera (otprilike 3/4 šalice), prstohvat soli, 120 grama višenamjenskog brašna (oko 3/4 šalice), 30 grama kakaa u prahu (ekvivalentno otprilike 3 žlice), 30 grama kukuruznog škroba (također oko 3 žlice) i 1 žličica praška za pecivo.

Osnovni sastojci potrebni za nadjev od višanja su 500 grama očišćenih višanja i 60 grama slatkog šećera.

Komponente potrebne za baršunastu glazuru sastoje se od 600 grama omekšalog krem ​​sira (oko 2,5 šalice), 400 grama slatkog vrhnja (otprilike 2 šalice) i 100 grama šećera u prahu (oko 1/2 šalice).

NAČIN PRIPREME:

Započnite pripremom pećnice i kalupa za tortu: Zagrijte pećnicu na 180°C (350°F). Radi lakšeg vađenja obložiti pleh papirom za pečenje.

Da biste pripremili smjesu za kolače, započnite tako što ćete pomiješati jaja, šećer i prstohvat soli u zdjeli, zatim miksajte te sastojke dok ne postanu pjenasti. Zatim umiješajte brašno, kakao prah, kukuruznu krupicu i prašak za pecivo, lagano miješajući kako biste održali prozračnu konzistenciju u smjesi.

Premjestite tijesto u pripremljenu posudu, pazeći da je površina ravna. Posudu stavite u pećnicu i ostavite da se peče 20 do 25 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Nakon pečenja posudu premjestite na rešetku da se ohladi.

Da biste napravili nadjev od višanja, pomiješajte višnje i šećer u loncu na srednjoj vatri. Smjesu povremeno promiješajte dok ne dobijete konzistenciju džema. Preporučljivo je ostati pribran tijekom ovog procesa.

Kako biste pripremili glazuru, počnite kombiniranjem krem ​​sira i šećera u zdjeli, tukući smjesu dok ne dobijete glatku konzistenciju. U drugoj posudi umutite vrhnje dok ne postane čvrst, a zatim ga umiješajte u smjesu od krem ​​sira..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *