ŠAPE OD ORAHA – JEDNOSTAVNE ŠAPE KOJE ĆETE SIGURNO OBOŽAVATI

Sastojci

Dvanaest dekagrama margarina, dvanaest dekagrama šećera, dvanaest dekagrama oraha, trideset dekagrama brašna, jedna kesica praška za pecivo, jedno jaje i dvije kesice vanilin šećera, po potrebi se dodaje mlijeko.

Priprema

Pomiješajte šećer, jaje i mast dok ne dobijete pjenušavu smjesu. Nakon toga dodajte preostale sastojke.
Žlicom stavljajte smjesu u kalupe, pazeći da nisu napunjeni do ruba, jer će se šape lagano raširiti tijekom procesa pečenja. Kad su pečene i još tople šape posuti šećerom u prahu.

BONUS:

Za mnoge čarobna priča o vili od banane kulminira stvaranjem najfinijeg kolača ukrašenog bananama.

Sastojci za biskvit su:

9 jaja, 9 žlica šećera, 9 žlica mljevenih oraha, 3 žlice brašna i 1/2 žličice praška za pecivo.

File 1 sastoji se od 100 grama mljevenih oraha, 200 grama šećera u prahu, 150 mililitara mlijeka, 150 grama putera i 4 banane. File 2 sadrži 600 mililitara mlijeka, 2 paketića pudinga od vanilije, 200 grama šećera u prahu, 150 grama maslaca i 4 do 5 banana. Za dekoraciju upotrijebite 300 mililitara slatkog vrhnja (šlag) i 50 grama čokolade za kuhanje.

priprema:

Započnite razbijanjem jaja i odvajanjem bjelanjaka od žumanjaka. U žumanjke umiješajte 4 žlice šećera i dobro ih umutite. U posebnoj posudi umutite bjelanjke sa 5 žlica šećera u čvrsti snijeg. Ovu smjesu lagano pomiješajte s brašnom, praškom za pecivo i mljevenim orasima. Pripremite veliki četvrtasti pleh tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje, pa ravnomerno rasporediti polovinu smese na pleh. Pecite oko 15 minuta na temperaturi od 200°C. Ponovite postupak da ispečete još jednu koru na isti način.
Za pripremu nadjeva 1 zagrijte 150 ml mlijeka, a zatim njime prelijte mljevene orahe. Ostavite smjesu da se ohladi prije nego što u nju ubacite maslac koji ste pomiješali sa šećerom u prahu. Na kraju mikserom umutiti sastojke!
Fil 2: Započeti kuhanjem 500 ml mlijeka, zatim umiješati puding koji ste sjedinili sa 100 ml mlijeka. Gotov puding ostavite da se ohladi pa u njega dodajte maslac i šećer u prahu. Smjesu temeljito izmiješajte.
Polovinu fila naneti na pečenu koru. Stavite 2 banane i zarolajte ih u valjak. Drugi rolat se priprema na sličan način. Nakon toga se rolade režu i postavljaju na dno kalupa za tortu.
Polovinu II fila rasporediti na predviđeno mjesto. Zatim rasporedite po tome narezane banane. Na kraju naneti ostatak II fila preko poredjanih banana.

BONUS
Astrološki znakovi kojima se predviđa status milijunaša.

Ovan
Središte našeg diskursa su pojedinci rođeni u znaku Ovna. Karakteriziran asertivnošću i odlučnošću, ovaj se znak obično suzdržava od usvajanja pasivnog pristupa, čekajući svoje vrijeme da se pojave prilike. Umjesto toga, njihova snažna ambicija i poduzetnički duh često ih vode prema visinama postignuća, olakšavajući značajan financijski uspjeh.

Lav
Želja za priznanjem i težnja često vode Lavove prema postizanju značajnog financijskog prosperiteta. Njihov šarm i sposobnost da zaokupe interes onih oko sebe omogućuju stvaranje unosnih poslovnih partnerstava i poduzeća.

Jarac
Osobe rođene u znaku Jarca poznate su po nepokolebljivoj radnoj etici i često ih se smatra pravim radoholičarima. Pokazuju snažnu predanost svojim ciljevima i spremni su uložiti značajan trud u potrazi za financijskom neovisnošću.

Škorpion
Osobe rođene u horoskopskom znaku Škorpion posjeduju strastvenu narav i sposobnost da se izravno suoče s izazovima. Ova ih osobina često tjera prema zanimanjima koja zahtijevaju visok stupanj emocionalne inteligencije, što često kulminira financijskim prosperitetom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *