Osnovna mera za projice sa sirom: Meke kao sunđer! (RECEPT)

POTREBNI SASTOJCI:

3 jaja;
200 ml jogurta;
100 g maslaca;
200 g izmrvljenog sira;
200 g kukuruznog brašna;
100 g višenamjenskog brašna;
1 paketić praška za pecivo;
100 ml gazirane vode; prstohvat soli.

NAČIN PRIPREME:

Započnite tučenjem jaja dok se potpuno ne sjedine. Zatim u smjesu jaja umiješajte sir i jogurt. Provjerite jesu li svi sastojci dobro izmiješani i ravnomjerno raspoređeni.
Započnite ribanjem maslaca ravno u smjesu, zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Da biste postigli rjeđu konzistenciju, dodajte malu količinu vode. Cijelu smjesu izlijte u posudu za pečenje i stavite je u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva Celzija i pecite oko 20 minuta.

BONUS ČLANAK:

JESTE LI ZNALI DA JE MIKROVALNA PEĆNICA VIŠE OD OBIČNOG GRIJAČA HRANE?

Korištenje je jednostavno i praktično. Ako ste vjerovali da je jedina svrha mikrovalne pećnice podgrijavanje jela, varate se. Služi raznim drugim praktičnim funkcijama u kuhinji.

Češnjak oljuštite na brzinu. Nakon dodavanja češnjaka na 15 sekundi, kožica će bez napora skliznuti. Vlaga u luku stvara paru koja labavi vezu između stabljika i ljuske, što omogućuje jednostavno uklanjanje.

Voćni sok bez napora:

Da biste iscijedili sok iz naranče ili limuna, jednostavno zagrijte cijelo voće u mikrovalnoj pećnici 10 sekundi prije nego što ga narežete. Ovo kratko zagrijavanje pomoći će opustiti vlakna unutar voća, omogućujući vam da s većom lakoćom iscijedite i posljednju kap soka.
Za uklanjanje grudica u smeđem šećeru, slijedite ovu metodu. Uzmite vlažni papirnati ručnik i stavite ga u posudu sa šećerom. Stavite zdjelu u mikrovalnu na 25 sekundi. Vlaga iz ručnika će prodrijeti u šećer, čineći ga mekšim.

Ako ustanovite da se vaša staklenka meda kristalizirala dok ste stajali u stražnjem dijelu smočnice, skinite poklopac i stavite je u mikrovalnu pećnicu. Zagrijte ga 30 do 40 sekundi dok ne dobije prvobitnu glatku konzistenciju.

Ubrzajte guljenje povrća. Guljenje tvrdog povrća poput tikvica i korijena može biti izazov. Kako biste pojednostavili postupak, povrće stavite u mikrovalnu na laganoj vatri 2 do 3 minute, što će olakšati guljenje i rezanje kožice. Samo pazite kada rukujete vrućim povrćem kako ne biste opekli prste.

Nema potrebe za kupnjom skupog aparata za cappuccino. Jednostavno napunite staklenku mlijekom, pazeći da nije više od pola kako biste ostavili mjesta za pjenu. Pričvrstite poklopac i snažno ga tresite 30 do 60 sekundi. Ovo će pretvoriti mlijeko u pjenu. Nakon toga skinite poklopac i stavite staklenku u mikrovalnu na 30 sekundi kako bi se pjena proširila. Na kraju ga ulijte u omiljenu kavu.

Jeste li zainteresirani za ručak u pet minuta? Započnite utrljavanjem malo maslaca u dno šalice, a zatim je napunite do ruba narezanim kruhom. U drugoj šalici pomiješajte 1 jaje s 3 žlice mlijeka. Ulijte ovu smjesu u šalicu i stavite je u mikrovalnu jednu minutu. Svakako se čini kao impresivan obrok za pripremu u mikrovalnoj pećnici, zar ne?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *