Niste ni slutili k0liko su moćne tablete za mašinsko pranje sudova: Evo šta sve možete da 0čistite njima

Mogla bi vas iznenaditi učinkovitost tableta za perilicu posuđa: otkrijte što one mogu očistiti umjesto vas.

Sigurno ćete biti zadivljeni brojnim načinima na koje se može iskoristiti.
Iako su namijenjeni za uklanjanje tvrde vode, mrlja i masnoće od hrane, jeste li svjesni što možete očistiti samo jednom tabletom za perilicu posuđa?

Čišćenje ostataka hrane može biti prilično zahtjevno, osobito kada je riječ o unutrašnjosti vaše pećnice. Kako piše The Kitchnn, a prenosi Večernji list, jednostavna metoda uključuje korištenje tablete za perilicu posuđa namočene u toplu vodu kojom se učinkovito ribaju stakla i vrata pećnice, vraćajući im izvorni sjaj.

Baš kao što čisti vrata vaše pećnice, tableta za perilicu posuđa bez napora uklanja zagorene ostatke s lonaca i tava.

Mrlje od kave i čaja mogu biti prilično tvrdokorne. Ako kava ima sposobnost bojanja tkanina, sigurno može ostaviti tragove na šalicama ako se ne očiste na vrijeme. Iako se ove mrlje mogu činiti trajnim, lako ih se možete riješiti samo toplom vodom (napunjenom do tri četvrtine) i tabletom za perilicu posuđa. Nakon što ostavite ovu mješavinu da odstoji sat vremena, trebali biste moći isprati sve preostale mrlje vrućom vodom. Ova korisna metoda učinkovita je i za čišćenje vaza za cvijeće, vrčeva i boca!

Kanta za smeće Kante za smeće mogu biti neugodne, ali i ne moraju biti. Brzim brisanjem svih ostataka hrane koji se preliju preko poklopca ili nakupe na dnu, možete održavati relativno čistu kantu. Ipak, preporučljivo je izvršiti temeljito čišćenje barem dva puta godišnje. Najjednostavnija metoda? Napunite posudu s toliko vruće vode koliko može stati i dodajte tabletu za pranje posuđa. Pustite da se otopi, zatim ostavite sat vremena prije nego što ga isperete vrućom vodom.

Sudoper se može zaprljati iznenađujuće brzo. Čak i najčišći sudoperi mogu izgledati neuredno zbog ogrebotina od posuđa i mrlja od tamnih tekućina. Da biste joj vratili sjaj, jednostavno pustite toplu vodu u sudoper i istrljajte je tabletom za perilicu posuđa. Nakon toga isperite toplom vodom i izgledat će kao novo.

WC

Kako biste učinkovito očistili kupaonicu, započnite stavljanjem tablete za perilicu posuđa u WC školjku. Zatim prijeđite na čišćenje umivaonika, podova i tuša, ostavljajući WC za kraj. Ovaj pristup omogućuje da se tableta otopi, što olakšava ribanje WC školjke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *