Bez kvasca, ali sa TAJNIM SASTOJKOM koji omekšava testo: Domaćinske SLATKE KIFLICE kakve do sad niste probali

Isprobajte ovaj jednostavan recept za meke kiflice bez kvasca koje će vam se sigurno topiti u ustima.

Bilo da su slatke ili slane, kiflice su omiljene mnogima, a ništa se ne može usporediti s ljepotom i mekoćom domaćih kiflica koje se svježe iz pećnice poslužuju na stolu.

Ako volite uživati ​​u domaćim kiflicama, isprobajte ovaj malo drugačiji recept. Koristi kiselo vrhnje u tijestu umjesto kvasca, što rezultira mekom teksturom i ima nevjerojatan nadjev od oraha.

Izvrsna opcija za one koji uživaju u orasima, nude fantastičan spoj okusa, a rade se brzo i jednostavno.

POTREBNI SU SLEDEĆI SASTOJCI:
280 grama brašna, pola žličice praška za pecivo, mali prstohvat soli, četvrtina žličice vanilin šećera, 80 grama maslaca, 200 grama kiselog vrhnja i jedno žumanjak.

Potrebno za nadjev:
1 bjelance, 40 grama šećera, 1 kašičica vanilin šećera i 100 grama mljevenih oraha, zajedno sa šećerom u prahu.

KAKO PRIPREMITI BRZINSKE KIFLICE SA ORASIMA?

U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i vanilin šećer, a zatim umiješajte maslac koji je bio na sobnoj temperaturi. Pomiješajte zajedno.

Umiješajte vrhnje i žumanjke, zatim izradite smjesu dok ne dobijete glatko tijesto.
Stavite ga u vrećicu i ostavite u hladnjaku 10 do 15 minuta. Bjelanjke, šećer i vanilin šećer umutiti u čvrsti snijeg pa umiješati mljevene orahe. Temeljito promiješajte.

Podijelite tijesto na četiri jednaka dijela, pa svaki dio razvaljajte u tanki krug i izrežite na trokute. Zatim isturpijajte i zarolajte svaki trokut. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15-20 minuta, ovisno o vašoj pećnici.

Premazati šećerom u prahu i prezentirati. Koristan savjet: Stavite smotuljak u vrećicu napunjenu šećerom u prahu, lagano protresite vrećicu, a zatim izvadite smotuljak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *