Prepustite se pristupačnom užitku Munchmelou torte, poslastice za svačiji budžet.

Sastojci:

Za podlogu:
100 g keksa (Petit Beurre ili slični)
50 ml mlijeka

Fil (nadjev):
180 g maslaca (sobne temperature)
100 g kondenziranog mlijeka (možete zamijeniti pudingom od vanilije ili jogurtom)
4 bjelanjka
10 ml soka od limuna
150 g vode
300 g šećera
10 g želatine
5 g vanilin šećera

Glazura:
200 g mliječne čokolade
75 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Priprema podloge:
    Priprema pleha: Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Ako imate obruč za tortu, stavite ga na papir; ako ne, možete koristiti bilo koji kalup obložen papirom za pečenje.
    Postavljanje keksa: Kekse kratko umočite u mlijeko i poredajte ih u pripremljeni kalup, tako da prekrijete cijelo dno.
  2. Priprema fila:
    Maslac i kondenzirano mlijeko: U zdjeli mikserom izradite maslac sobne temperature dok ne postane kremast. Zatim dodajte kondenzirano mlijeko (ili alternativu poput pudinga od vanilije ili jogurta) i nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine.
    Priprema šećernog sirupa: U lonac stavite 150 g vode i 300 g šećera. Zagrijavajte na srednjoj vatri dok se šećer ne otopi. Dodajte 10 g želatine i 5 g vanilin šećera u smjesu, te nastavite kuhati uz stalno miješanje dok se želatina ne otopi i smjesa postane homogena.
    Priprema meringue nadjeva: U drugoj zdjeli miksajte 4 bjelanjka dok ne postanu čvrsti. Dodajte 10 ml soka od limuna i polako ulijevajte šećerni sirup, nastavljajući miksati dok ne dobijete gustu i sjajnu meringue smjesu.
    Spajanje: U dobivenu meringue smjesu lagano dodajte izrađeni maslac i kondenzirano mlijeko, miksajući na laganoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine.
  3. Sastavljanje kolača:
    Nadjev: Prelijte pripremljeni nadjev (fil) preko sloja keksa, ravnomjerno ga rasporedite i poravnajte površinu.
  4. Priprema glazure:
    Čokoladna glazura: U manji lonac stavite 200 g mliječne čokolade i 75 ml slatkog vrhnja. Zagrijavajte na laganoj vatri, miješajući dok se čokolada potpuno ne otopi i ne sjedini sa slatkim vrhnjem, stvarajući glatku glazuru.
    Prelijevanje glazure: Kada je glazura gotova, prelijte je preko nadjeva, pazeći da ravnomjerno prekrijete cijelu površinu kolača.
  5. Hlađenje:
    Ostavite kolač u hladnjaku da se stegne najmanje 60 minuta, kako bi se svi slojevi učvrstili i proželi.

Serviranje:
Kada je kolač ohlađen, narežite ga na kocke i uživajte u svojoj domaćoj verziji Munchmellowa. Možete ga poslužiti uz šlag ili jednostavno uživati u njegovoj bogatoj teksturi i okusu.
Ovaj domaći Munchmellow kolač pravi je užitak za sve ljubitelje kremastih slastica, a njegov jednostavan proces pripreme omogućava vam da napravite poslasticu koja će oduševiti cijelu obitelj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *