Pasterizujte ZIMNICU u RERNI: Zaboravite na LONAC pun vode, naučite ovaj trik

Pasterizacija tegli u rerni predstavlja efikasan i zgodan način da se produži trajnost hrane bez potrebe za tradicionalnim metodama. Ova metoda, poznata kao suva pasterizacija, omogućava vam da koristite rernu za zagrevanje tegli na temperaturu koja je dovoljna da uništi mikroorganizme, bez potrebe za potapanjem u vodu.

Postupak uključuje postavljanje tegli na pleh obložen kuhinjskom krpom, zagrevanje rerne na 120 stepeni Celzijusa, i držanje tegli u rerni 30 minuta. Nakon pasterizacije, važno je da se tegle polako ohlade u rerni pre nego što se skladište, čime se smanjuje rizik od pucanja stakla.

Ova metoda je praktičnija i čistija u poređenju sa konvencionalnom pasterizacijom u vodi, posebno za one koji imaju pristup modernim kuhinjskim aparatima.

Bonus:

Ovaj detalj u kući odraz je NEUKUSA I NEMAŠTINE: Mnogi ga imaju, a on otkriva da ste siromašni

Svi želimo da naš dom bude prijatan i u skladu sa našim ukusom, ali ponekad se trudimo da napravimo greške koje mogu ostaviti pogrešan utisak. Prema ekspertu Vilijemu Hensonu, postoje određeni predmeti koji mogu odati loš utisak i sugerisati nedostatak stila ili materijalnog statusa. Evo nekoliko primjera:

Satenska posteljina u boji: Iako se može činiti luksuznom, Henson tvrdi da je satenska posteljina, naročito u tamnim bojama, znak neukusa. On preporučuje kvalitetnu posteljinu od pamuka, lana ili njihove kombinacije, dok svila i saten smatra nepotrebnim.

Plišane lutke: Čuvanje plišanih životinja kao uspomena može djelovati simpatično, ali Henson smatra da je vrhunac neukusa kada te igračke drže srce, cveće ili ljubavne poruke.

Ogromna ogledala: Postavljanje velikih ogledala na neuobičajenim mestima može izgledati vulgarno i narcisistički. Henson ističe da ogromna ogledala na plafonu spavaće sobe često ne izgledaju onako dobro kako se očekuje, i može biti znak da osoba nije svjesna svog stvarnog izgleda.

Namještaj od stakla: Održavanje staklenog namještaja može biti komplikovano, a Henson ga smatra rezervisanim za nižu klasu. Preporučuje prirodne materijale poput hrasta ili mahagonija.

Gomila jastučića: Previše jastučića može odavati utisak da ste previše impresionirani svojim materijalnim stanjem ili stilom. Henson smatra da gomila jastučića može sugerisati da ste uložili mnogo u izgled, a ne u funkcionalnost.

Pokušajte se fokusirati na kvalitet i funkcionalnost, a manje na impresioniranje drugima. To će vam pomoći da stvorite prostor koji je zaista prijatan i odražava vaš lični stil bez pretencioznosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *