Ovi kolačići s jabukama su nevjerojatni! Divni su, mirisni i ukusni! Obavezno ih pecite u sezoni jabuka!

Ovi kolačići s jabukama su nevjerojatni! Divni su, mirisni i ukusni! Obavezno ih pecite u sezoni jabuka!

POTREBNI SASTOJCI SU:

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
Za punjenje je potrebno: četiri do pet srednjih jabuka oguljenih i sitno naribanih. Dodatno je potrebna jedna žlica maslaca, dvije žlice šećera (po želji) i jedna žličica cimeta.

Za smjesu brašna i vode trebat će vam jedno jaje i sto grama (što je pola šalice) šećera. Uz to, dodajte 100 grama (½ šalice) kiselog vrhnja, 250 grama (2 šalice) višenamjenskog brašna i 1 žličicu praška za pecivo.
Pomiješajte prstohvat soli s jednom žličicom ekstrakta vanilije ili paketićem vanilina i 100 grama (½ šalice) hladnog maslaca, narezanog na kockice.

Za dekoraciju: 50 grama (oko ⅓ šalice) sitno sjeckanih oraha.

KAKO NAPRAVITI BRZI BISKVIT OD JABUKA OD KOŠARICE?

Počnite tako da ogulite jabuke i naribate ih na krupniji ribež. Zatim u tavi otopite maslac i u njega umiješajte naribane jabuke.
Kuhajte jabuke na srednjoj vatri, miješajući s vremena na vrijeme, oko 5 do 10 minuta ili dok višak tekućine ne ispari i smjesa se zgusne.

Dodajte šećer i cimet prema svojim preferencijama ukusa za dodatnu slatkoću i okus. Kad je gotov, nadjev premjestite u zdjelu i ostavite da se potpuno ohladi.

Za pripremu tijesta dobro pomiješajte jaje, šećer i vrhnje u jednoj posudi. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i vaniliju.
Umiješajte hladan maslac u smjesu brašna i rukama ga miješajte dok ne dobijete mrvičastu strukturu.

Zatim napravite udubinu u sredini smjese brašna i u nju ulijte smjesu jaja i vrhnja. Spatulom pažljivo pomiješajte sastojke, a zatim ručno mijesite tijesto dok ne postane čvrsto. Kada je gotovo, pokrijte tijesto i ostavite da odstoji u hladnjaku 15 minuta.

Za pripremu kolačića počnite prethodno zagrijati pećnicu na 180°C (350°F). Zatim ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu od 4-5 mm (otprilike ⅛ inča).
Upotrijebite okrugli rezač od 8 cm (3 inča) da napravite krugove od tijesta. Namažite kalupe za muffine biljnim uljem, a zatim u kalupe stavite krugove od tijesta kako biste oblikovali male košarice.
Provjerite je li svaka košara puna nadjeva od jabuka.

Svaki kolačić lagano pospite sitno nasjeckanim orasima.

Ispeći:

Kolačiće stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i ostavite da se peku 20 do 25 minuta, odnosno dok tijesto ne dobije zlatnosmeđu boju, a nadjev ne zamiriši. Prije nego što ih izvadite iz kalupa, pobrinite se da se kolačići dobro ohlade.

Prijedlozi za posluživanje: Uživajte uz svježe skuhanu šalicu čaja ili kave. Uparite ga s kuglicom sladoleda od vanilije za divan doživljaj deserta. Ovi kolačići fantastična su nadopuna svakom blagdanskom ili jesenskom izlogu slastica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *