Jaffa kolači.

Sastojci
Biskvit*
Dva jaja, 140 grama šećera, 120 grama višenamjenskog brašna, pola žličice praška za pecivo, dvije žlice kakaa u prahu, 90 mililitara ulja i 90 mililitara mlijeka.

Punjenje

Potrebni sastojci su naribana korica jedne naranče, 200 mililitara soka od naranče i 3 do 4 žlice džema od marelica. Za čokoladnu glazuru potrebno vam je 200 grama čokolade za kuhanje, 100 grama margarina i 2 žlice ulja.
Priprema
Priloženi sastojci dovoljni su za izradu jedne serije, iako se moraju ispeći dva biskvita. Započnite miješanjem jaja i šećera dok ne dobijete pjenušavu smjesu. Nastavite s postupkom miješanja postupno dodajući kakao, ulje i mlijeko. Na kraju lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo. Pripremite kalup za pečenje (25×30 cm) tako da ga namastite i pobrašnite pa ulijte pripremljenu smjesu. Biskvit pecite na temperaturi od 160°C 15 do 20 minuta.
Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi. Nakon toga pripremite još jedan biskvit na isti način, ali ovaj put izostavite kakao. Dok je drugi kolač u pećnici, pripremite smjesu za biskvit s narančom. Kakao biskvit rukama izmrviti i pomiješati s naribanom koricom jedne naranče i 200 ml soka od naranče.
Ohlađeni svijetli biskvit prvo premažite marmeladom od marelica, a zatim nanesite smjesu za biskvit s kakaom. Nakon slaganja tortu prelijte glazurom od čokolade. Za pripremu glazure čokoladu lagano otopiti na laganoj vatri zajedno s margarinom i uljem.

BONUS
Pripremite se za uživanje u KINDER BUENO TORTI, jer svaki zalogaj obećava da će biti potpuno neodoljiv.

Za one koji cijene jednostavne recepte za kolače koji ne zahtijevaju pečenje, brzi su i jednostavni za pripremu, a nestaju s tanjura u trenu, istraživanje recepata Nataše Pralice sigurno će svima razveseliti. Kao što je već spomenuto, okus kreme nedvojbeno je pobudio interes svih.

Osnovne komponente potrebne za podlogu su oko 300 grama keksa (sitni kolačići) i 250 grama eurokrema.

Za pripremu ganachea potrebno je nabaviti 200 grama čokolade za kuhanje i 200 mililitara čvrstog vrhnja za šlag.

Za pripremu kreme potrebni su sljedeći sastojci: 500 ml mlijeka, 1,5 pakiranje pudinga od vanilije (60 g), 3 žlice šećera, 250 g mascarponea ili sličnog svježeg krem ​​sira, 2 vrećice vanilin šećera (20 g). ), 300 ml slatkog vrhnja za šlag, te 100 g prženih i mljevenih lješnjaka. Dodatno je poželjno kekse nakratko potopiti u malu količinu mlijeka.

PRIPREMA TORTE:

Započnite s kremom i ostavite je da se malo ohladi. U zdjelici pomiješajte puding i šećer, pa umiješajte malu količinu mlijeka. Miješajte smjesu dok se svi sastojci potpuno ne otope i bez grudica.
Preostalo mlijeko zagrijte dok ne zavrije. Nakon što je mlijeko prokuhalo maknite lonac s vatre, malo smanjite temperaturu i pažljivo umiješajte razmućeni puding pazeći da se dobro sjedini. Vratite lonac na vatru i pustite da se puding kuha dok ne dobije gustoću.
Kako biste ubrzali proces hlađenja, preporučljivo je pripremljeni puding prebaciti u drugu posudu i prekriti plastičnom folijom kako se ne bi stvorila korica. Ostavite puding da se ohladi dok ne dobije sobnu temperaturu.
U ovoj fazi postupka na pladanj se postavlja fleksibilni prsten dimenzija 25 x 29 cm. Ako ovaj određeni prsten nije dostupan, kao zamjena za tortu može se koristiti uobičajeni kalup. Prije postavljanja biskvita na podlogu kalupa, poželjno ga je lagano navlažiti mlijekom.

Eurokrem, npr. Nutellu ili alternativni tamni namaz od lješnjaka, zagrijte na pari ili u mikrovalnoj dok ne dođe u tekuće stanje. Nakon što postignete ovu konzistenciju, ravnomjerno ga rasporedite po željenoj površini.
Postavite kolačiće u red i rasporedite ih na odgovarajući način. Zatim na vrh staviti još jedan biskvit i nježno ga uroniti u mlijeko.
Pripremljenu podlogu stavite u hladnjak da se ohladi dok nastavljate s pripremom kreme. Ohlađeni puding miješajte mikserom dok ne postane kremast. Nakon toga umiješajte mascarpone sir i vanilin šećer, pazeći da se smjesa dobro sjedini.
U svijetlu kremu umiješajte slatko vrhnje, dodavajući ga postupno i pazeći da se svaki dodatak dobro sjedini jer se kod pretjeranog miješanja svijetla krema može pretvoriti u maslac. Prestanite miješati kada se krema prestane slobodno kretati unutar zdjele. Nakon toga kuhačom pomiješajte ovu smjesu s umućenim pudingom kako biste laganim miješanjem postigli jednoličnu konzistenciju.
Pažljivo umiješajte mljevene lješnjake u smjesu, nastavljajući miksati dok ne dobijete savršeno glatku konzistenciju. Ovu smjesu ravnomjerno rasporedite po kolačićima, pazeći da površina bude glatka. Dok sastavljate ganache tortu, stavite je u hladnjak.
Da biste napravili ganache, vrhnje treba zagrijavati na srednjoj vatri dok ne dosegne točku vrenja, pazeći da ne zavrije. Zagrijanu vrhnje treba preliti nasjeckanu čokoladu za kuhanje. Preporučljivo je pustiti smjesu da odstoji jednu do dvije minute prije nego što je temeljito promiješate, pazeći da se čokolada potpuno otopi i sjedini s vrhnjem.

Ostavite smjesu da se kratko ohladi prije nego što je prelijete preko kolača i ravnomjerno rasporedite, po potrebi prilagodite kut. Idealno bi bilo da torta odstoji preko noći u hladnjaku kako bi kolačići dovoljno omekšali. Nakon toga uživajte u prekrasnom okusu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *