ALOE VERA: Prirodni lijek protiv akni, osipa i raznih bolesti kože

Aloe vera, ova skromna sobna biljka je čudo, čudesna biljka koja je često zapostavljena. Hrani tijelo iznutra – bogata je hranjivim tvarima, pomaže u poboljšanju probave, pa čak i jača imunitet. Aloe Vera se može koristiti i lokalno. Gel se može koristiti za poboljšanje stanja kože, posebno lica, ali i kose.

Ako kod kuće imate biljku Aloe Vere, odaberite njezine masnije lišće ili stabljike i izrežite je od podloge. Ili možete povući lišće s dna. Budite oprezni jer biljka ima trnje.

Zatim oštrim nožem odrežite trnje s ruba svakog lista. Zatim prerežite stabljiku na pola i držite gel prema gore. Možete i narezati otvoreni list. Žlicom stružite gel u posudu. Kad se sav gel izvuče, hladite ga u hladnjaku.

Ako vam se ovaj postupak čini previše zamornim, gel aloe vere možete i kupiti.

Evo pet razloga za nanošenje Aloe Vera gela na lice, kožu i kosu:

Pomaže u hidratiziranju kože

Za razliku od uobičajenih, tržišno kupljenih hidratantnih krema, Aloe Vera gel kada se koristi kao hidratantni gel ne ostavlja masni sloj na licu i koži. Zapravo čini upravo suprotno – odčepljuje pore i omekšava kožu.

Može se koristiti kao tretman nakon brijanja. To je zato što Aloe Vera gel pomaže održati kožu hidratiziranom i zacjeljuje opekline britvom i manjim urezima i posjekotinama. Također pomaže u liječenju suhe kože.

Poboljšava zacjeljivanje rana

Sada je poznata činjenica da je Aloe Vera vrlo korisna za opekline, posjekotine i druge ozljede. To je zato što Aloe Vera pojačava zacjeljivanje rana, skraćuje vrijeme zacjeljivanja. To vrijedi pogotovo u slučaju opeklina 1. i 2. stupnja. To je izvrstan tretman opeklina kože. Također pomaže ubrzati reprodukciju stanica kože čak osam puta. Također je poznato da Aloe Vera prodire u epidermu, tj. Vanjski sloj kože brže od vode.

Bori se protiv starenja kože

Aloe Vera gel sadrži vitamin C i E, beta-karoten u izobilju. Stoga ima svojstva protiv starenja. Također sadrži antimikrobna svojstva i protuupalno je. Također pomaže u uklanjanju mrlja na koži i umanjivanju dobnih granica. Uz to, pomaže povećanju proizvodnje kolagena u tijelu i elastičnosti kože.

Smanjuje infekcije i akne

Oni koji pate od akni predah će pronaći u Aloe Veri. Pomaže u nježnom čišćenju, a njegova antimikrobna svojstva liječe prištiće bez nanošenja štete na koži. To je antiseptik koji omogućuje zaštitu od bakterija. Aloe Vera sadrži polisaharide i gibereline. Oni pomažu u rastu novih stanica, a istodobno smanjuju upalu i crvenilo. Djeluje i kao adstringens koji smanjuje veličinu pora, ispirući višak sebuma, mikroba i prljavštine.

Čisti mrlje na licu

Kao što već znamo, Aloe Vera sadrži moć pojačavanja reprodukcije stanica kože, smanjenja crvenila i borbe protiv upala kože, prirodan je tretman za strije i akne. Da biste tretirali pjege i posvijetlili staračke pjege, dodajte malo limunovog soka u smjesu gela. Jedan je od savršenih kućnih lijekova za užarenu kožu.

Aloe Vera za kosu i vlasište

Pomaže u rastu kose

Poput reprodukcije kože, i Aloe Vera gel pomaže u aktiviranju rasta nove kose jer povećava cirkulaciju krvi u vlasištu. Također pruža neophodne minerale i vitamine. Aloe Vera sadrži proteolitičke enzime koji pomažu popraviti mrtvu kožu na vlasištu. Dakle, aloe vera djeluje kao izvrstan lijek za probleme vlasišta kod žena i muškaraca.

Djeluje kao regenerator za kosu i vlasište

Baš kao što vlaži kožu, Aloe Vera pomaže kosi da je kondicionira i omekša. Redovito nanošenje gela Aloe na kosu i vlasište pomaže u održavanju vitalnosti kose i njenog sjaja.

Ovo su samo neki od brojnih razloga zašto koristiti aloju, zaista je divna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *