Božji dar ženama: Spriječite trombozu, očistite crijeva i spriječite gubitak kose!

jača živce

Zbog svoje visoke koncentracije i hemijske strukture najbliže holesterolu, fitosteroli su moćni modulatori nivoa lipida u krvi. Osim toga, fitosteroli mogu smanjiti rizik od određenih karcinoma i poboljšati imunitet. Susamovo ulje je veoma efikasno u sprečavanju stvaranja krvnih ugrušaka, a zbog pozitivnog dejstva lecitina na nervni sistem preporučuje se za ublažavanje umora, depresije i povećanje energije, dok magnezijum smanjuje migrene i normalizuje ritmove sna.

sredstvo za čišćenje organa za varenje

Iako je težak za osjetljivi želudac, treba ga povremeno jesti jer je savršeno sredstvo za čišćenje organa za varenje. U tom slučaju treba ih pržiti ili peći na laganoj vatri. Osim toga, efikasan je i u liječenju dugotrajne konstipacije, neredovne stolice i čišćenja crijevnih parazita. Ne postoji bolji tretman za hemoroide koji su praćeni bolovima i krvarenjem od paste koja se dobije tako da se jedna kašika susamovog praha pomeša sa dve kašike vode i jednom kašikom putera i namaže na tost.

Štiti kosti i kožu

Osim što je efikasan protiv upala i bolova kod reumatoidnog artritisa i osteoporoze, preporučuje se da osobe sa nedostatkom kalcija u organizmu svako jutro konzumiraju mješavinu od jedne žlice sjemenki susama i 50 ml jogurta. Na prazan želudac. Osim što štiti kosti, blagotvoran je i za kožu jer sprječava stvaranje bakterija, gljivica i akni, stimulira djelovanje kožnih hormona, smanjuje ožiljke, liječi isušenost i štiti osjetljivu kožu.

Neophodan tokom trudnoće

Važna je hrana za zdravlje žena na mnogo načina. Kalcij u sjemenkama susama može ublažiti simptome PMS-a smanjujući bol i grčeve u glatkim mišićima. Posebno je važan u ishrani trudnice jer sadrži sedam puta više kalcijuma od kravljeg mleka, a poznato je da žene često gube zube tokom trudnoće. Sadrži i dijetalna vlakna koja pomažu u otklanjanju zatvora koji se često javlja u drugoj fazi, a treba ga konzumirati mljeveno.

Dodati svim jelima

Ova hrana protiv starenja najčešće se nalazi u bliskoistočnim, afričkim i azijskim kuhinjama, ali se koristi u tijestu i kolačima širom svijeta. U Sjedinjenim Državama koristi se kao začin za meso i povrće je tako visokog kvaliteta da se često koristi kao zamena za maslinovo ulje i od njega se pravi margarin. Tahini, kao što je poznato, je pasta koja se pravi mlevenjem suvo prženih semenki, od koje se takođe može napraviti mleko.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *