BRAČNI PAR KUPIO STARU UNIŠTENU KUĆU I SAMI OD NJE STVORILI LUKSUZNU VILU: Slike PRIJE i POSLIJE ostavljaju bez DAHA (FOTO)

Bračni par od stare kuće napravio predivnu vilu i to bez ičije pomoći. Posvetili su se procesu renoviranja maksimalo, a rezultat je i njih ostavio bez teksta.

Bračni par Rovan i Tim Džajls iz iz Mančestera u Velikoj Britaniji kupili su 2012. godine jednu vrlo zanimljivu, ali prilično oronulu nekretninu, u kojoj nije bilo moguće živjeti. Međutim, oni su odlučili da je potpuno sami renoviraju, i iako su uložili, čak, godine truda i rada, naglašavaju da se i te kako isplatilo, jer su stvorili dom kao iz bajke njih i troje djece.

Kuća nije bila renovirana, bilo je rupa na krovu, nije bilo centralnog grijanja, a kuhinja je bila iz iz pedesetih godina prošlog vijeka – kaže Rouan.
Renoviranje kuće, Kuća, Rovan Džajls, Tim Džajls
Ali ovaj bračni par je tražio trošno imanje kome bi mogli da udahnu novi život i potpuno ga renoviraju prema svojim potrebama i željama.

Prvo su krenuli sa renoviranjem dnevnog boravka, jer su željeli da završe jednu sobu i da žive u njoj dok uređuju ostale dijelove kuće.

Renoviranje kuće, Kuća, Rovan Džajls, Tim Džajls
Uklonili su trošni stari kamin, prašnjave tepihe i zavjese u dnevnoj sobi. Obojili su zidove u bijelo, ubacili nove komade iz prodavnica namještaja i pomiješali ih sa starinskim detaljima iz antikvarnica.

U prizemlju kuće srušili su zidove kako bi dobili veliko kupatilo za cijelu porodicu, a proširili su i kuhinju i trpezariju. Željeli su da imaju odgovarajući prostor za svoju veliku porodicu.

Osjećala sam se kao da živimo na gradilištu – priznaje mama Rouan, ali odma i dodaje da se cijela porodica brzo prilagodila novonastaloj situaciji. Vremenom su uredili sve prostorije u domu, a danas se ponose njima.
Renoviranje kuće, Kuća, Rovan Džajls, Tim Džajls
Rovan i Tim ističi da im je omiljena prostorija u kući njihova spavaća soba, jer je u njoj fenomenalna kombinacija modernih i antičkih elemenata.

Renoviranje kuće, Kuća, Rovan Džajls, Tim Džajls

Pogledajte u slikama ispod kako je ovaj marljivi bračni par staru kuću pretvorio u vilu:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *