Davali su joj četiri sata života, spasio ju muž hrabrim potezom

Kad su prije sedam godina obećali jedno drugome da će biti zajedno i u dobru i u zlu, Donna (33) i Karl (34) nisu mislili da će im se pružiti prilika da si to međusobno i dokažu.

Donna Ferris (33) iz Velike Britanije otišla je liječniku zbog bolova u leđima, a dijagnoza koju je na kraju dobila potpuno ju je šokirala – zatajenje bubrega. Od tad je prošlo tri godine u kojima je svaki dan odlazila na dijalize, ali funkcija njezinih bubrega rapidno je padala. Kad je došla na svega tri posto liječnici su je upozorili kako će bez transplatacije bubrega umrijeti, i to vrlo brzo – u roku od četiri sata. Tad se dogodilo doslovce čudo.

foto: Facebook/RNK Sladorana
Ona i njezin suprug Karl (34) pravi su primjer života u dobru i zlu, kao što su si međusobno obećali tijekom vjenčanja prije sedam godina. U najgorim trenucima njihovog života, kad su saznali da je njoj ostalo svega nekoliko sati života, Karl je bez imalo dvojbe odlučio da će joj dati svoj bubreg. Ali, ta njegova želja nije bila dovoljna da se to i ostvari, morao joj je biti kompatibilan. Srećom, bio je savršen donor i to joj je spasilo život jer nije imala vremena za čekati bubreg nekoga drugoga.

Njemu su bubreg izvadili ujutro, a njoj su ga stavili isti dan poslije podne. Operacija je trajala tri sata. Neko vrijeme nakon zahvata živjeli su u neizvjesnosti jer je šansa da njezino tijelo prihvati njegov organ bila 50 posto. Ipak, sve je prošlo savršeno, bubreg radi bez problema i oboje se dobro oporavljaju.

– Još moramo tri puta tjedno odlaziti u bolnicu na preglede, ali oboje smo jako dobro. Počeli smo razmišljati i o djetetu, a lijčnici kažu da bi mogli početi raditi na tome za oko 12 mjeseci – presretno je ispričala Donna, a njezin suprug dodao kako niti u jednom trenutku nije dvojio o svojoj odluci. Mnogi mu govore kako je hrabar, ali on ne razmišlja na taj način. Jedino što se njemu mota po glavi su sreća i olakšanje što mu je supruga živa i zdrava, piše Daily Mail.

(24sata.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *