“Djeca su vam kao brak” Vladeta Jerotić o odrastanju: O tome ovisi hoće li se dijete nenormalno razvijati

Poznati srpski akademik, neuropsihijatar i pisac Vladeta Jerotić donosi niz iznimno važnih činjenica o odgoju djece s kojima bi svaki roditelj i oni koji u budućnosti planiraju imati djecu trebali krenuti ispočetka te usvojiti te činjenice do kraja

Vratite zglobove prije nego što bude prekasno: nehirurški metod!
Koliko su se vremena promijenila govori i činjenica da današnja djeca sazrijevaju mnogo kasnije nego prije. Osim okoline u kojoj se odgaja, postoje i mnogi drugi čimbenici koji na to mogu utjecati.

Poznati srpski akademik, neuropsihijatar i pisac Vladeta Jerotić iznosi niz iznimno važnih činjenica o odgoju djece koje bi svaki roditelj i oni koji u budućnosti planiraju imati djecu trebali krenuti od početka Usvojiti te činjenice do kraja.

Žele graditi i zaraditi na francuskim poduzetnicima Vučić – Expo je posebno atraktivan
“Djeca ne jačaju brak. Gdje je brak dobar, brak postaje bolji s djecom. Gdje je brak loš, brak postaje gori. Stabilan brak, koliko god djece imao, stabilan je. Dakle, djeca su suština braka.”

“Ono što određuje nepravilan rast djeteta je nedostatak topline, sigurnosti i autoriteta samih roditelja. Jer ako je dijete u startu stvarno bespomoćno, od koga može dobiti prvi potreban impuls sigurnosti i brige?” To je od njegovih roditelja. On nema drugog kriterija vlastite vrijednosti osim priznanja koje dobiva od najbliže okoline.”

“Jedino dijete u igri prihvaća ono što jest (Krist nas poziva da nastavimo kao djeca). Odrasli vide jedni druge onakvima kakvima bi željeli da budu drugi biti način gledanja jedni na druge jer su uvjereni (ako su uvjereni) da ljudi nisu takvi, pa ih kritiziraju, ukratko, odbijaju prihvatiti svoj ravnopravni status u igri odraslih i odbijaju prihvatiti tko su stvarno jesu.”, izvještava Green Classroom.

“Djetetu su potrebna pažnja, društvo, zaštita, moralno ohrabrenje i ljubav više nego itko drugi. Naša hipoteza je da se ljubav zapravo rađa u vrlo ranoj dobi kada dijete osjeća da je njegova potreba za sigurnošću relativno zadovoljena, to je prvenstveno majčina potreba zadovoljstvo, u koje ona unosi svoje izravne i nesebične emocije.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *