DOKTOR VAS UPOZORAVA DA SLJEDEĆE 3 NAMIRNICE ODMAH IZBACITE IZ ISHRANE: Zbog njih se gojite, razboljevate i BRŽE STARITE

Ove tri namirnice, koje odmah moramo da izbacimo iz ishrane, umnogom mogu da naruše naše zdravlje.

Kako se hranimo i šta unosima u naš organizam nije samo važno radi dobijanja viška kilograma, od toga umnogome zavisi i naše zdravlje. Naime, dijetetičar Luk Kori ističe da je najgora stvar koju možete sami sebi da uradite je jedete hranu koja ima visok sadržaj kalorija, natrijuma i dodatog šećera, a malo zdravih hranljivih materija, kao što su esencijalni vitamini i minerali.

Posebno je naglasio da sledeće tri namirnice trebalo potpuno da izbacite iz jelovnika i redovne ishrane:

Mesne prerađevine

Kori navodi slaninu, kobasice i delikatesno meso koje ne samo da ima mnogo kalorija, već ima i mnogo zasićenih masti i nekih nitrata, što može doprineti raznim bolestima. Međutim, Kori ističe i da je veoma važno održavati raznovrsnu i zdravu ishranu, a ne samo izbjegavati određene namirnice.

– Postoji uravnotežena ishrana i neuravnotežena ishrana. Nijedna hrana sama po sebi neće ugojiti osobu ili naškoditi njegovom zdravlju. Najvažnije je kako se pojedinačna hrana uklapa u cjelokupnu ishranu. Pošto postoji toliko mnogo faktora koji dolaze u igru kada jedemo svaki dan, toliko je mogućih obrazaca zdrave ishrane. Važno je da svako pronađe stil koji mu odgovara – zaključio je on, a piše DeleciousFood.

pijaca-meso-voce-kobasice

Gazirana pića

Gazirana pića se veoma lako konzumiraju u velikim količinama, što može da doprinese velikom unosu kalorija i šećera.

– To može da dovede do debljanja i drugih zdravstvenih problema – tvrdi on.

salo-stomak

Smrznuta pica

Takođe, smatra da bi trebalo da izbjegavate prženu hranu i peciva. Ističe da posebno obratite pažnju na unos pice, pogotovu one smrznute.

– Većina smrznutih pica sadrži mnogo kalorija, natrijuma, šećera i zasićenih masti i nekoliko drugih korisnih hranljivih materija, rekao je Kori..

(Stil)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *