DOKTORKA TAMARA OTKRILA NA KOJI NAČIN EGIPĆANI ČISTE CRIJEVA: Nema BOLA, vi samo LEGNETE, a OVIM SE IZBACE SVI GASOVI

Stoga mnogi stručnjaci smatraju da je čišćenje crijeva preduvjet dobrog zdravlja. Čišćenje debelog crijeva sastavni je dio pripreme za određene intervencije i preglede, poput kolonoskopije. Međutim, posljednjih godina čišćenje debelog crijeva postalo je samostalan tretman. Radi se o hidroterapiji debelog crijeva. o čemu se radi?
Prema rečima doktorke opšte medicine Prve TV dr Tamare Sarić, ovo je drevna, svakodnevna metoda koja datira još iz Egipta pre novog doba. Hidrokolon znači klasično čišćenje debelog crijeva. Doktor je zatim objasnio razliku između terapije hidrokolonom i klistirne terapije.

“Kod tečnosti debelog creva nema mogućnosti infekcije, nema bolova, nema neprijatnog mirisa. Ležiš na leđima i posmatraš proces čišćenja”, objašnjava doktorka i dodaje da tečnost za čišćenje sadrži vodu i morsku so.instalaciju.
Koje su prednosti hidroterapije debelog crijeva?
“Debelo crijevo je dugačko metar i po do dva metra, a neke su i duže. Tu se sve taloži godinama, a mi jedemo mnogo više nego što bacimo. Ne možemo podnijeti toliko otpada tako što ćemo ga svaki put isprazniti. dan. Treba tri do pet tretmana godišnje. Zašto? Jednim tretmanom se ne može očistiti cijelo debelo crijevo”, ističe doktor, dodajući na kraju da se čišćenjem debelog crijeva gasovi izbacuju, debelo crijevo se vraća na svoje “mjesto”, jetra i koža su očišćeni, bićete oslobođeni. Osjećati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *