DOMAĆE SLATKO OD JAGODA (SAMO 3 SASTOJKA) ZA 10 MINUTA: Najbolji recept i tehnika čišćenja voća (KORAK PO KORAK)

Osetljivo voće poput jagoda treba brzo i vešto pripremiti. Evo jednostavnog vodiča koji će vam pomoći da lako očistite voće i održite ga svježim i čvrstim prije kuhanja.

POTREBNI SASTOJCI:
1 kg zrelih jagoda
0,2 kg šećera
1 limun

NAČIN PRIPREME:

Jagode operite, očistite i potopite u vodu sa otopljenim limunovim sokom. Ocediti i dodati u šerpu – jedan sloj voća, jedan sloj šećera. Pokrijte i ostavite da odstoji, eventualno preko noći na hladnom. Kuvajte na srednjoj vatri, skinite penu i kuvajte dok se ne skuva.

Preko tiganja stavite čistu kuhinjsku krpu namočenu hladnom vodom, ostavite da se ohladi, a zatim sipajte u tegle. Tegle povežite i stavite u frižider ili podrum.

Priprema posle:
Voće je najbolje pripremati kilogram po kilogram. Prvi kilogram potopite na kratko u hladnu vodu, a za to vrijeme prosijte sljedeći kilogram – birajte samo cijele, neoštećene jagode.

Zatim, počevši od prvog kilograma, operite jagode pod mlazom vode – šaku po jednu, zatim ih stavite u cjedilo na neko vrijeme da se ocijede, a sljedeći kilogram potopite u čistu hladnu vodu. Sada operite prvi kilogram stabljika i stavite ih u vodu sa limunovim sokom. Kada se završi, još jedan kilogram se koristi za pranje i ceđenje.

Na kraju ocijedite kiselu vodu i stavite u šerpu. Ponovite ovaj postupak onoliko puta koliko ima voća. Na taj način će vam posao biti brz i lak, a voće dobro oprano, očišćeno i spremno za kuvanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *