Evo kada biste trebali promijeniti donje rublje: Šokirat ćete se kada saznate što je ispravno

“Muškarci i žene izloženi su riziku od iritacije kože, osipa, gljivičnih infekcija ili pogoršanja postojećih stanja poput psorijaze ili ekcema ako predugo nose prljavo donje rublje”

Mijenjanje donjeg rublja iznimno je važno za našu higijenu i zdravlje, a učestalost mijenjanja donjeg rublja ovisi o nekoliko važnih čimbenika, ponajprije o razini svakodnevne tjelesne aktivnosti.

Dr. Anju Methil, dermatologinja iz indijske tvrtke ClinicSpots, rekla je za MailOnline: “Mijenjanje donjeg rublja svaki drugi dan je prihvatljivo kada imamo minimalne dnevne aktivnosti i nema znojenja.” Dodala je, muško donje rublje je labavije, poput gaćica sa širokim obodom, i može nositi malo duže

Istraživanje Newsweeka provedeno u lipnju na 1500 odraslih osoba pokazalo je da 47 posto njih nikada nije nosilo donje rublje dulje od jednog dana. Ipak, čak 37% pripadnika Generacije Z priznaje da svoje donje rublje ponekad nosi dulje od 24 sata, najdulje od svih ispitanih dobnih skupina.

Sara Roberts, stručnjakinja za njegu kože i osnivačica A Beauty Edita, upozorava: “Muškarci i žene mogu se suočiti s iritacijom kože, osipom, gljivičnim infekcijama ili postojećim stanjima poput psorijaze ili ekcema ako predugo nose prljavo donje rublje.” Dnevna pošta.

S druge strane, žene s obilnom menstruacijom i iscjetkom iz rodnice trebale bi razmisliti o mijenjanju donjeg rublja nekoliko puta tijekom dana kako bi spriječile pojavu infekcije.

Koliko često mijenjate donje rublje može ovisiti i o klimi u kojoj živite. U vrlo vrućim i vlažnim klimatskim uvjetima preporuča se mijenjati donje rublje nekoliko puta dnevno, dok u hladnijim područjima to nije potrebno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *