Fantastični simptomi srčanih bolesti u ustima: Ako primijetite da je „nešto“ drugačije – odmah pozovite hitnu pomoć!

Promjena okusa u ustima može biti simptom srčanog udara!

Najočigledniji simptom infarkta miokarda je, naravno, jak bol u grudima. Dr Mark Perro napominje da simptomi srčanog udara mogu uključivati ​​žgaravicu, što može dovesti do lošeg zadaha i metalnog okusa u ustima. “Napet” stomak takođe može biti simptom. Isto tako, simptomi srčanog udara uključuju periodični pritisak u grudima, nelagodu u gornjim ekstremitetima, otežano disanje, pospanost, umor i vrtoglavicu.

Stručnjaci britanske organizacije “British Heart Foundation” preporučuju pacijentima da se pokušaju smiriti i uzeti 300 mg aspirina prije dolaska u hitnu pomoć.

BONUS RECEPT: ROLNICE OD OBLANDI – GOTOVE ZA TREN OKA

Sastojci
2 velike oblande
120 g margarina
120 g šećera u prahu
120 g čokolade
20 g kakao
3 kašika mlevenih lešnika
Za dekoraciju:
100 g čokolade
4 kašika ulja
50 g lešnika
Priprema
2 velike oblande umotati u vlažne krpe i ostaviti da stoje 45 minuta.Izmiksati istopljen i prohlađen margarin sa šećerom u prahu,dodati istopljenu i prohlađenu čokoladu, kakao i lešnik. Sjediniti sve mikserom.Rolnice od oblandi
Oblandu prerezati na tri jednaka dela po dužini. Trećinom fila premazati svaki deo oblande i smotati u rolat. Ostaviti da se stegne. Rolat prerezati na sitne jednake delove. Čokoladu otopiti sa uljem na pari, pustiti da se prohladi, a zatim krajeve obladni i sa jedne i sa druge strane umakati delom u čokoladu, a potom posuti mlevenim lešnikom. Postupak ponavljati dok ne potrošite sve sasatojke. Dobro ohladiti. Prijatno!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *