GREŠKA KOJA SE DEŠAVA I ISKUSNIM DOMAĆICAMA: Evo kako spasiti veš koji je nakon pranja pustio boju BEZ PRANJA I RIBANJA

veš je nakon pranja pustio  boju… Izgleda poznato, zar ne? Ovo se dešava čak i iskusnim domaćicama. Kada se sa belim vešom sasvim slučajno u veš mašini  nađe crvena čarapa, vaša nova bijela majica dobije novu “čudnu” nijansu.

A tako ste željeli da je nosite ove sezone. I ostali beli veš više nije privlačan, jer odjednom je postao roze boje (čak i donji veš vašeg supruga:)). Ne žurite da odbacite obojenu majicu za .. “nosiću kod kuće”, već probajte da joj vratite život.

Postoji nekoliko načina da vratite prvobitnu boju vešu koji je nakon pranja poprimio boju od drugog veša. Najbolje ih odmah primjeniti.


 
Kako spasiti veš koji je nakon pranja pustio boju:
Vanish, Ace Ako je veš bijele boje, povratiti ga u prvobitni izgled pomoći će izbeljivač Vanish, Ace itd. Uzgred, najbolje sa  ovim zadatkom nose izbjeljivači na bazi kiseonika. 

Uzmite izbjeljivač, u koji imate najviše povjerenja, napravite vruć rastvor i potopite u njega bijeli veš na 6-8 sati. Nakon toga operite veš, isperite u hladnoj vodi i objesite ga da se suši.

 Ako su u pitanju šarene stvari, sa kojih treba isprati boju drugog veša, probajte da ih operite izbjeljivačem firme Amway, na bazi kiseonika. Iskustvo domaćica pokazuje da se uz njegovu pomoć može  oprati ne samo veš koji je poprimio boju od drugog veša,  nego čak i uporne fleke sa drugih vrsta tkanine.

Obično pranje. Neke domaćice tvrde da ako nekoliko puta operemo veš u hladnoj vodi sa dodatkom veće kolicine praška, fleke i mrlje će nestati. Ovo se radi samo ako su u pitanju svjetle, bijele stvari.

m

Domestos Prednosti: brzo čisti i izbeljuje. Mana: jak miris. Svaka domaćica zna da se  ovim sredstvom mogu dezinfikovati prostorije, ali ne znaju svi da  on odlično izbjeljuje beli veš  (čak i stare mrlje). Sve to piše na  flaši ovog proizvoda, ali isuviše sitnim slovima.

Koristi se na sljedeći način
20 ml ( 1 zatvarač – 15 ml) Domestosa rastvoriti i promiješati u 5 litara hladne vode. Potopite veš na 2-3 sata. Poslije operite na uobičajeni način. Zapamtite da ovaj preparat ne teba koristiti za svilu, vunu i šarene stvari.

Kako spasiti veš koji je nakon pranja pustio boju. 
Ako imate stare mrlje i fleke na stvarima, a žao vam je da ih bacite, pokvasite je u istom rastvoru Domestosa i vode, ali  na cijelu noć. Poslije oprati u veš mašini na 90 stepeni. Ako se stvar oprala  djelimično, postupak možete ponoviti do 3 puta.

Kako spasiti veš koji je nakon pranja pustio boju
Iz ličnog iskustva mogu reći, ako fleka nije velika, pokvasim fleku vodom, stavim par kapi Domestosa, istrljam i ostavim na minut-dva. Fleka nestaje odmah. Poslije temeljno operem cijelu stvar.  Ali, zapamtite, ovaj postupak pogodan je samo za bijeli veš.

Kad radite sa isflekanim stvarima, pamtite da ne smijete primenjivati sve metode odjednom, jer možete oštetiti  tkaninu. Mrlje i fleke pokušajte uklanjati pažljivo. Svakom sredstvu treba vremena da “proradi” i ne možete uvijek očekivati trenutni efekat. Srećno!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *