Imate li dlake na bradi? Eto što to znači! Nije se pojavila bez razloga

Kao prvo, čak i ako mislite da ste prvi kome se to dogodilo, niste prvi jer većina žena o tome ne priča.

Dlake na bradi su rezultat kombinacije genetike i hormona. Muški hormoni u našem tijelu, kao i cjelokupna hormonska ravnoteža, igraju veliku ulogu u pojavi ovih dlačica”, objašnjava Hedley King, dermatologinja iz New Yorka.

Ovisno o tome koliko su vaši folikuli dlake osjetljivi na hormone, vaša kosa može postati lomljiva ili jaka, što je genetski uvjetovano. Dakle, ako je vašoj baki bilo teško s njima, bit će i vama.

Dlake na bradi mogu početi rasti bilo kad, no većini žena to se događa u kasnijoj dobi kada se promijeni i hormonska ravnoteža, a najjednostavnije rješenje je čupanje dlačica. Ako ih ima više, možete se obratiti laserskom tretmanu.

Sam izgled dlačica nije razlog za brigu. No, ako imate neredovite menstruacije, jako opušteno tijelo i lice te tvrdoglave akne, možda imate sindrom policističnih jajnika i morate posjetiti liječnika.

BONUS:

Pet godina je prošlo otkako nas je 29. srpnja napustio legendarni Oliver Dragojevic
Legenda hrvatske i balkanske glazbene scene, Oliver Dragojević bio je izvanredan pjevač i skladatelj zapamćen po jedinstvenom glasu i emotivnim izvedbama bezvremenskih balada. Njegove stihove vole svi bez obzira na vjeru, jezik i nacionalnost.

Karijeru je započeo kao tinejdžer, nastupajući u nekoliko bendova, a istinski se proslavio 1970-ih kao član benda More. Nakon toga kreće u solo karijeru i ulazi u glazbenu orbitu hitovima poput “Pismo moja”, “Molitva za Magdalenu”, “Cesarica”, “U ljubav vjere nemam”, “Trag u bekskraj”, “Noćutrno”, itd. , “Bez tebe”, “Što je ljubav”, “Moj lijepi anđele” i tako dalje. Ostavio je više od 20 albuma, a njegova evergreen ostavština prenosi se s koljena na koljeno.

Osim pjesama na hrvatskom, Oliver je pjevao i na talijanskom i engleskom te tako svoju popularnost proširio i izvan domovine.

Oliver Dragojević nije bio samo talentirani glazbenik, već i simbol zajedništva i ljubavi prema glazbi. Njegovi koncerti i nastupi okupljaju publiku svih generacija, a svojim optimizmom i pozitivnom energijom uvijek se prenose na svoje obožavatelje.

No, nažalost, više od trideset godina nije pjevao u Beogradu niti je posjetio Srbiju – razlog koji i danas budi znatiželju javnosti.
Pjevač Oliver Mandić govorio je o ovoj vrlo teškoj temi prije nekoliko godina u emisiji “Mojih 50” Radija Naksi, kada je otkrio zašto Dragojević nije smio doći u Srbiju.

Oliver Mandić
“Oliver je sjajan pjevač. Šteta što ne može doći u Beograd. Želio bih dati 200.000 eura za organizaciju koncerta “Dva Olivera” s Filharmonijom. U njihovoj sredini situacija je vrlo posebna. rekao da će se, ako se nakon beogradskog koncerta vrati u Split, morati bojati za život svojih sinova”, rekao je tada Mandić.

I sam Dragojević pričao je o koncertu u Splitu s Tanjom Petnec Aleksić u Beogradu, a na pitanje autora popularnog programa hoće li Beograd biti uvršten na popis gradova u kojima će on održati koncerte, kantautor je odgovorio:

“Ne, ne, ne. Gotovi smo. Zapravo, završili smo s ovom temom… Zvali su me hrpu puta i svaki put kad sam rekao ne, mislio sam da je tema gotova”, rekao je Oliver za emisiji “TV lica, kao i sav normalan svijet”, dodajući kako ne postoji mogućnost da se predomislite.

Nadalje, Dragojević je domaćoj publici poručio da je dobrodošla na svaki njegov koncert.
Gdje god misle da nije daleko, neka dođu na koncert. Želim im zdravlja i sreće”, rekao je Oliver na pitanje o sjećanju na Beograd:

“Ima dobrih ljudi vani!”

Njegov glas, pjesme i poruke ljubavi i nade ostavili su dubok trag u povijesti balkanske glazbe i ostali neizbrisiv dio kulturnog naslijeđa regije. Oliver Dragojević ostaje ikona koju ćemo zauvijek pamtiti po njegovim prekrasnim baladama i nezaboravnim interpretacijama koje su nas sve dirnule i zauvijek ostale u našim srcima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *