Imate li problema sa oticanjem nogu? Ovaj moćni čaj je savršeno rješenje za ovaj problem!

Izraz “edem” se odnosi na zadržavanje tečnosti u tijelu. Ponekad mala oteklina na određenim dijelovima tijela može biti normalna, kao što je oticanje nogu ako stojite ili sjedite cijeli dan na poslu ili tokom trudnoće.

Ponekad nam je najbolji lijek pred nosom, u našim kuhinjama ili u ostavama, a prirodan je i može se efikasnije boriti protiv bolesti ili bolesti od skupih farmaceutskih preparata. Peršun je biljka koja ima mnogo namjena i, između ostalog, pomaže u ublažavanju edema, odnosno otoka na nogama i zglobovima.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
Šta je edem?

Termin “edem” se odnosi na zadržavanje tečnosti u telu. Ponekad mala oteklina na određenim dijelovima tijela može biti normalna, kao što je oticanje nogu ako stojite ili sjedite cijeli dan na poslu ili tokom trudnoće.

Međutim, oticanje nogu i zglobova (koji se naziva i periferni edem) može biti znak zatajenja bubrega, srca, bolesti jetre ili određenih lijekova koji mogu uzrokovati zadržavanje tekućine.

Peršun je poznati prirodni diuretik, koji pomaže izbacivanju viška vode i soli iz organizma.

Studija iz 2002. objavljena u Journal of Ethnopharmacology pružila je važne dokaze da je peršun bogat kalijumom odličan i moćan diuretik. Mnogi hemijski lekovi mogu smanjiti nivoe kalijuma u telu kao nuspojavu.

Peršun je moćan antioksidans. Bogat je vitaminima A i C, a takođe je i dobar izvor folata, jedne od najboljih namirnica i nutrijenata za prevenciju raka.

Recept za smanjenje otoka:

dr. John R. Christopher preporučuje da pijete najmanje dvije litre jakog čaja od peršuna svaki dan. Doza se može povećati na jednu šolju čaja svakih sat vremena.

Prilikom pripreme čaja treba koristiti svježe svijetlozeleno lišće zajedno s korijenjem i sjemenkama.

Prvo morate otkinuti listove i korijenje. Dodajte ¼ šolje peršuna. Prelijte šoljom kipuće vode i ostavite da odstoji 5-7 minuta. Procijedite čaj. Za bolju aromu koristite

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *