ISKUSNI PEKAR OTKRIO TRIK: 1 neočekivan sastojak čini da hljeb i kifle dugo ostanu svježe – STAVITE KAŠIKU OVOGA U TIJESTO I NEĆE SE MRVITI

Niko ne voli “jučerašnji” hleb i peciva, čak ni ona stara samo nekoliko sati. Kada ih kupujemo u pekari, obično pitamo prodavca da li su sveže, odnosno da li su tek izašle iz rerne.
U trgovinama se svježina provjerava “osjećanjem”, odnosno pritiskom na kruh, pa ćete u svakoj radnji vidjeti takozvane “profesionalne pipke”, najčešće starije osobe, koji ovom tehnikom provjeravaju da li je kupljeno nekoliko deset hljebova. njima.

Ako se tijesto nakon pritiskanja brzo vrati u prvobitno stanje – svježe je. Ako je i dalje “ravno”, najbolje ga je zaobići.
Ako pravite hljeb kod kuće, možda ćete primijetiti da se ustajao i mrvi brže nego kruh iz pekare. u čemu je tajna? Koje sastojke dodaje pekar da bi tijesto dugo ostalo svježe i mekano poput pamuka?
Kaka sadrži neočekivani sastojak za koji znaju samo profesionalci!
“Dodavanjem kašike meda u testo možete produžiti rok trajanja pečenih proizvoda, hleba, kiflica i pogačica. Zahvaljujući ovom tajnom sastojku, kiflice, lepinje i vekne ostaju dugo sveže i ne raspadaju se” , objašnjava profesionalni kuhar iz “Haggis Pub & Kitchen”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *