Jedna kašika ispraznit će vaš stomak u roku od pola sata i očistit ga od nakupljenih otrova (Recept)

Mnogi od nas imaju probavnih problema poput problema sa zatvorom. To može biti zaista neprijatno i ne osjećamo se dobro. Osjećamo bolove i napetost.
Bitno je da obratite pažnju na to šta jedete jer ukoliko jedete nezdravu i suhu hranu, onda će doći do zatvora. Zato paziet šat jedet. Jedite voće, povrće, žitarice i popijte jogurt ili kefir koji su prirodni probiotici, a znamo da probiotici potiču razmnožavanje dobrih bakterija u organizmu.
Inače se preporučuje konzumacija probiotika kada pijemo antibiotike jer antibiotici narušavaju crijevnu floru. Kod problema sa zatvorom vam može pomoći i ovaj prirodni lijek.

Mozda Vas zanima ? Šta se dešava kad pomješate cveklu, šargarepu i jabuku: Čaša soka uništava ove bolesti!
Potrebni sastojci:
5 šolja vode
100 g šljiva
100 g datula/hurmi

Priprema je vrlo jednostavna, u kuhanu vodu stavite šljive i hurme koje ste očistili. Kuhajte 15 minuta, a onda izvadite i ostavite da se ohladi. Potom prebaciet u staklenu posudu i čuvajte u frižideru.
Konzumirajte po jednu malu kašiku ujturu na prazan stomak, prije doručka. Ovaj prirodni lijek će vam pomoći da očistite organizam od toksina, ali i da riješite problem sa zatvorom.Osjećat ćete se mnogo bolje.
Pored toga, ovaj prirodni lijek će ojačati vaš imunitet. Inače smo o važnosti prirodnih lijekova govorili u našim člancima. Pokazali su se uspješnim kod liječenja raznih stanja, zar nije tako?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *