JEDNA OD NAJZDRAVIJIH BILJAKA: Evo kako uzgojiti vlastiti đumbir u saksiji kod kuće

Koliko je đumbir zdrav i koliko ga rado i doktori preporučuju odavno nam je poznato, ali kako ga uzgajati?

Zapravo je veoma jednostavno, a danas ćemo pisati više o tome.
Jedini materijal koji će vam biti potreban je saksija sa zemljom i kupljeni koren đumbira koji po svom obliku podseća na ljudsku šaku.

Najbolje je izabrati “ruku” sa što više “prstiju”. Kako biste dobili što više plodova, potrebno je izlomiti pipke đumbira na više dijelova.

Sadnja je zapravo veoma jednostavna:

Stavite u saksiju jedan prst đumbira i ne zaboravite da mora biti na površini zemlje. Vodite računa da ne zatrpate đumbir zemljom jer to je glavni trik da vam sadnja uspije. Zaljevajte često. Đumbir ne traži dosta svjetla, ali traži toplotu.

Posadite ga kao kućnu biljku u tokom ljeta ili u ranu jesen, a kada dođe proljeće onda ga prebacite u baštu. Kada prebacujete biljku iz saksije u baštu, neophodno je izabereti mesto sa rastresitom zemljom i redovno zalivajte, ne treba da se brinite oko štetočina i nekih problema koji mogu napasti biljku.

Ukoliko se brinete o svojoj biljci zeleni izdanak đumbira može narasti od 60 do 120 cm. Ostavite da izdanak raste od 3 do 5 mjeseci pre nego što počnete da koristite nove gomolje koji će se pojaviti u zemlji.

Zasadite i vi ovu zdravu biljku i uživajte u njenim mnogim zdravstvenim prednostima!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *