JESTE LI ZNALI DA MIKROVALNA NE SLUŽI SAMO ZA GRIJANJE HRANE: Možete je iskoristiti za ovih sedam stvari, probajte!

Laka je i praktična za upotrebu. Ako ste mislili da mikrovalna služi samo za podgrijavanje hrane, prevarili ste se.Ona je veoma praktična i za mnoge druge potrebe u kuhinji.

Brzo oljuštite bijeli luk
Ubacite bijeli luk na 15 sekundi i koža će skliznuti poput magije. Voda u luku pari i razbija vezu između čenova i kore radi brzog uklanjanja.

Sok od voća sa lakoćom
Prije nego što iscedite sok od pomorandže ili limuna, zagrijte nerezano voće u mikrotalasnoj pećnici 10 sekundi. Mikrotalasna će opustiti vlakna unutar voća i olakšati ceđenje soka do poslednje kapi.

Uklonite grudvice smeđeg šećera
Kada vam je smeđi šećer tvrd kao kamen, probajte ovo. Navlažite papirni ubrus, stavite ga u posudu sa šećerom, a zatim stavite u mikrotalasnu na 25 sekundi. Vlaga će se preneti na šećer i omekšati ga.

Kristalizovani med
Ako je vaša staklena tegla meda kristalizovana u zadnjem delu vaše ostave, jednostavno uklonite poklopac i zagrijte je u mikrovalnoj pećnici. Uključite je na 30 do 40 sekundi dok se ne vrati u prvobitnu glatku teksturu.

Brže ogulite povrće
Tvrde tikvice i korenasto povrće mogu se teško oguliti. Da biste olakšali posao, stavite povrće u mikrotalasnu pećnicu na 2 do 3 minuta na slabijoj temperaturi i kora bi trebalo da bude savitljivija za guljenje i rezanje – samo budite pažljivi kada vadite vruće povrće da ne biste opekli prste.

Pjena od mlijeka
Preskočite kupovinu skupe mašine za kapućino. Umesto toga, sipajte mleko u teglu, ne više od pola punu (da ostane mjesta za pjenu). Zavrnite poklopac i snažno protresite 30 do 60 sekundi. Mleko će se pretvoriti u penu. Skinite poklopac i stavite u mikrotalasnu pećnicu na 30 sekundi da se pjena podigne. Sipajte u svoju omiljenu kafu.

Francuski tost
Želiš li ručak za pet minuta? Utrljajte komadić putera na dno šolje; napuniti do vrha iseckanim hlebom. U posebnoj šolji pomiješajte 1 jaje, 3 kašike mleka. Sipati smjesu u u šolju i peći u mikrotalasnoj na jedan minut. Izgleda kao otmeno jelo za pripremu u mikrotalasnoj pećnici, zar ne?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *